Je camera en microfoon toestaan

Geef toegang tot je camera en microfoon om een videogesprek te starten

Als uw browser geen toegang heeft tot uw camera of microfoon, kunt u geen videogesprek starten. Op deze pagina worden manieren uitgelegd om dit probleem op te lossen in onze ondersteunde browsers en op verschillende apparaten (besturingssystemen).

Video-oproep heeft toegang tot de camera en microfoon van uw apparaat nodig om een videoconsultatie uit te voeren.

Als u een videogesprek start of eraan deelneemt, wordt u gevraagd om toegang te verlenen tot uw camera en microfoon voor de Healthdirect-videogespreksite. Klik altijd op Toestaan wanneer daarom wordt gevraagd.

Als je echter de toegang tot je camera of microfoon hebt geweigerd in je browserinstellingen, of als ze niet goed zijn verbonden, kun je het gesprek niet starten. Dit komt omdat je camera en microfoon essentiële vereisten zijn voor een videogesprek.

U moet naar de browserinstellingen of de instellingen van uw computer/smartphone/tablet gaan om de camera- en microfoonrechten in te stellen - zie onderstaande instructies.

Let op: je ziet een melding dat dit een gesprek met alleen audio is als je je microfoon hebt toegestaan, maar je camera niet. Dit is niet ideaal omdat uw serviceprovider u moet zien. Volg de onderstaande stappen om uw camera toe te staan

Klik hieronder op de browser die u gebruikt om te zien hoe u toegang kunt verlenen tot uw camera en/of microfoon. Zorg ervoor dat u een ondersteunde browser gebruikt - Video Call ondersteunt alle moderne browsers .

Google Chrome

Google Chrome op een desktop- of laptopcomputer

Wanneer u in een Chrome -browser bent, kunt u eenvoudig op het camerasymbool rechts in de URL-balk klikken wanneer u een videogesprek start om de camera en microfoon opnieuw te activeren als ze zijn geblokkeerd voor de site.

Klik op "Doorgaan met toestaan...", klik op de knop "Gereed" en laad de pagina opnieuw.

Je kunt ook naar de Chrome-instellingen gaan en de camera- of microfooninstelling wijzigen voor de site die je gebruikt:

Open in Google Chrome een nieuw tabblad.

U kunt naar het instellingenpictogram rechtsboven in de browser gaan (3 verticale stippen) of een nieuw tabblad en in de adresbalk openen, en als uw camera toestemming nodig heeft, voer dan chrome://settings/content/camera in

De pagina Camera -instellingen van Chrome wordt geopend.
    Selecteer de camera die u als standaard wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst als u er meer dan één heeft en zorg ervoor dat https://vcc.healthdirect.org.au is toegestaan. Als het onder 'Blokkeren' staat, verwijder het dan uit dat gedeelte door op het prullenbakpictogram te klikken.

Sluit het tabblad en start uw gesprek.

Let op: als het uw microfoon is die u moet toestaan , volgt u de bovenstaande stappen, maar gaat u naar de microfooninstellingen in plaats van naar de camera: chrome://settings/content/microphone

Google Chrome op mobiele Android-apparaten

In Google Chrome op een mobiel Android-apparaat kun je op het kleine menu rechts van de URL-balk klikken (de drie stippen) en naar Instellingen gaan.

Klik op ' Site-instellingen ' - en kies vervolgens camera of microfoon (afhankelijk van de toegang die moet worden verkregen). Als u het Healthdirect-webadres in het geblokkeerde gedeelte vindt, klikt u erop en klikt u vervolgens op het camera- en/of microfoonsymbool en selecteert u ' toegang toestaan' .

Microsoft Edge

Een Windows-computer gebruiken

Navigeer in Edge naar de video-oproepsite ( vcc.healthdirect.org.au voor clinici of de pagina Start video-oproep voor patiënten (met behulp van de link die door uw kliniek is verstrekt).
    Klik op het slotpictogram naast het webadres in de adresbalk en klik op de optie Sitemachtigingen
    Selecteer Camera en/of microfoon, afhankelijk van welke momenteel is geblokkeerd en selecteer Toestaan in de vervolgkeuzelijst met machtigingen.

Een MacOS-computer gebruiken

Ga naar Instellingen en selecteer Privacy en beveiliging.
    Selecteer het tabblad Privacy
    Selecteer Camera of Microfoon, afhankelijk van uw pre-call testresultaten, en zorg ervoor dat Microsoft Edge is aangevinkt.
    U krijgt dit bericht te zien. Om de door u verleende toegang toe te staan, sluit u Microsoft Edge af en opent u het opnieuw om uw videogesprek te starten.

Apple Safari op iOS-apparaten

Op een iOS-apparaat (iPhone of iPad) wordt de toegang tot camera en microfoon geregeld vanuit de app 'Instellingen' van het apparaat. Open 'Instellingen', zoek 'Safari' en scrol omlaag om 'Instellingen voor websites' te vinden.

Klik op Toestaan voor zowel microfoon- als cameratoegang.
    iPhone en iPad staan camera en microfoon toe

Mozilla Firefox

Klik in een Firefox -browser op een desktop of laptop op de "i" (informatie)-knop in de URL-balk en activeer daar de camera en/of microfoon opnieuw.

Klik op het kruisje "Tijdelijk geblokkeerd" om camera- of microfoontoegang opnieuw toe te staan en laad de pagina opnieuw.

U kunt de camerarechten ook wijzigen in de Firefox-instellingen.

• Klik in de menubalk boven aan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren .
    • Selecteer Privacy en beveiliging in het linkermenu.
    • Scrol omlaag naar het gedeelte Machtigingen .
    • Selecteer de knop Instellingen voor de optie Microfoon.
      Firefox geeft de websites weer met de huidige opgeslagen machtiging Toestaan of Blokkeren. Wijzig de toestemming in Toestaan .