Do's en don'ts voor videogesprekken

Dit artikel is nuttig voor iedereen die deelneemt aan een videogesprek

Er zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke videogesprekervaring hebt. Als u eenmaal technisch ingesteld bent, zullen deze tips anderen helpen u duidelijk te zien en te horen en potentiële problemen met apparatuur en internet te minimaliseren.

Voorafgaand aan uw consult:

Doen niet doen

Laad indien nodig het apparaat op dat u gaat gebruiken om deel te nemen aan uw videogesprek.

Gebruik geen 10% of lagere batterij
    Werk indien nodig het besturingssysteem van uw apparaat bij Gebruik geen ouder besturingssysteem dat mogelijk niet wordt ondersteund.
    Gebruik een krachtig apparaat met een i5-processor of sneller.
    Als u op een Windows-computer werkt, kunt u de processor en snelheid bepalen door tegelijkertijd op de Windows-toets en de pauzetoets te drukken . Als u dit doet, wordt een systeemvenster geopend met informatie, inclusief de processorinformatie.
    Op een Mac kun je linksboven op het Apple-menu klikken en Over deze Mac selecteren.
    Gebruik geen oude pc of apparaat met een trage processor zoals Celeron.
    Gebruik een recente versie van een ondersteunde browser voor videogesprekken.
    Gebruik geen Internet Explorer of andere niet-ondersteunde browsers.
    Voer ruim voor uw afspraak een precall-test uit , vooral als dit uw eerste ervaring met videogesprekken is. Zo weet je zeker dat je over alle technische vereisten beschikt om een videogesprek te voeren en wordt je gewaarschuwd voor problemen met apparatuur, je internetverbinding en browser.
    Sla de precall-test niet over als u deze nog niet eerder hebt voltooid of als u wijzigingen heeft aangebracht in uw video-oproepconfiguratie.

Kies een rustige, comfortabele plek om te zitten voordat uw consultatie begint.

Ga niet in een lawaaierige omgeving zitten of ergens waar u waarschijnlijk gestoord wordt.

Zorg ervoor dat u zich in een goed verlichte ruimte bevindt. Het is het beste om ervoor te zorgen dat er geen felle lichten of ramen zijn die de camera kan zien.

Zorg dat er geen sterke lichtbron achter u staat en voer uw videogesprek niet in een donkere kamer, omdat andere deelnemers aan het gesprek u niet duidelijk kunnen zien.

Stel uw computer of apparaat zo in dat u zoveel mogelijk recht vooruit kijkt.

Plaats uw apparaat niet te laag , aangezien dit niet de beste ervaring is voor de andere deelnemer(s) in het gesprek.

Heb je een headset of koptelefoon met microfoon, dan zorgt deze voor het helderste geluid met de minste achtergrondruis. Zorg ervoor dat deze is aangesloten op uw computer voordat uw videogesprek begint.

Blijf niet ver weg van uw apparaat als u geen headset heeft, aangezien het voor andere deelnemers moeilijk kan zijn u te horen wanneer u uw ingebouwde microfoon gebruikt. Gebruik geen onafhankelijke luidspreker- en microfoonset, omdat dit een feedbacklus creëert die het gesprek beïnvloedt.
    Gebruik indien beschikbaar twee schermen, zo niet, organiseer uw vensters zodat u uw videogesprekscherm duidelijk kunt zien.
    Als u één scherm gebruikt, minimaliseer dan uw video-oproepbrowser niet, zodat u uw dashboard en het video-oproepscherm goed kunt controleren.

Patiënten hebben deze dingen bij de hand in de buurt nodig:
    • Een pen en papier om aantekeningen te maken indien nodig
    • Een lijst van uw huidige medicijnen
    • Alle vragen die ze aan hun serviceprovider willen stellen..
    Kom niet onvoorbereid naar uw Videogesprek-afspraak, anders onthoudt u mogelijk belangrijke informatie of instructies.

Tijdens uw consult:

Doen niet doen

Zodra je gesprek begint en je jezelf op je scherm kunt zien, herpositioneer je indien nodig zodat je duidelijk te zien bent zonder al te veel hoofdruimte (ruimte boven je) en zorg ervoor dat je de juiste camera hebt geselecteerd.

Richt de camera niet van u af of gebruik de verkeerde camera (bijv. camera aan de achterkant in plaats van de camera aan de voorkant).
    Als u tijdens uw gesprek problemen ondervindt met de internetverbinding, kunt u iets doen om de kwaliteit te verbeteren:
    • Draadloos thuis- of kantoornetwerk - Probeer dichter bij, of in ieder geval in het zicht van het WiFi-basisstation te komen.
    • Mobiele internetverbinding - Probeer te verhuizen naar een gebied met betere ontvangst, u kunt controleren hoeveel streepjes u op uw apparaat heeft.
    • Als uw internetverbinding een beperkte snelheid heeft, zorg er dan voor dat niemand anders op uw locatie dezelfde internetverbinding gebruikt op het moment dat u het videogesprek voert. Doorgaans kan het streamen van video of het downloaden van grote bestanden uw internet vertragen als u aan het multitasken bent. Dit zal de beschikbare bandbreedte voor een videogesprek van goede kwaliteit aanzienlijk verminderen.
    • Zorg ervoor dat er niet meer dan één verbinding met internet tegelijkertijd actief is (bijvoorbeeld een bekabelde en draadloze verbinding die tegelijkertijd actief is) op uw computer.
    • Zorg ervoor dat u niet alle gegevenstoewijzing van uw internetabonnement voor de maand hebt gebruikt. Dit heeft vaak tot gevolg dat uw internetprovider de snelheid van uw dienst verlaagt nadat u de datalimiet heeft overschreden.
    • Wanneer u uw computer voor het eerst inschakelt nadat u deze een tijdje niet hebt gebruikt, kan deze automatisch updates downloaden, net als bij Android- en iOS-updates. Dit zal de beschikbare bandbreedte verminderen. Wacht tot de updates zijn voltooid of stel de downloads uit tot nadat u hebt gebeld.
    Ga niet te ver weg van je wifi-router. Zichtlijn is het beste.

Gebruik de mobiele internetverbinding van uw apparaat niet als u een slechte ontvangst heeft - ga naar een gebied met een betere ontvangst.

Zorg dat anderen op uw locatie niet dezelfde internetverbinding gebruiken als u een beperkte snelheid heeft.