Niet storen inschakelen op je telefoon

Hoe u kunt voorkomen dat telefoongesprekken uw videogesprek op uw smartphone verstoren

Het is gemakkelijk en handig om uw smartphone te gebruiken om deel te nemen aan een videogesprek. Wanneer u uw smartphone gebruikt, bestaat de kans echter dat u wordt gestoord door een inkomend telefoongesprek. Dit kan storend werken en kan ervoor zorgen dat uw microfoon niet meer werkt in het consult. Als dit gebeurt, wordt u tijdens het consult gevraagd om uw microfoon opnieuw op te starten, maar er is een eenvoudige manier om te voorkomen dat telefoongesprekken uw videogesprek verstoren. Als u Niet storen inschakelt, komen er geen telefoontjes meer binnen op uw apparaat en worden ze in plaats daarvan naar de voicemail gestuurd. Als u klaar bent met het consult, kunt u de functie Niet storen uitschakelen om normaal gesproken oproepen te ontvangen. Zie onderstaande instructies voor iPhones en Android-telefoons.

Niet storen op een iPhone

Als u een telefoongesprek ontvangt terwijl u deelneemt aan een videogesprek met uw iPhone, kan dit ertoe leiden dat uw microfoon niet meer werkt tijdens het videogesprek. U moet dan de microfoon opnieuw opstarten om weer te kunnen werken. Om dit te voorkomen, kun je 'Niet storen' inschakelen in je iPhone-instellingen:

Ga naar Instellingen - Niet storen
    • Zet de aan/uit-tuimelschakelaar op Aan (groen)
    • Selecteer onder Stilte Altijd

Hierdoor worden uw oproepen naar voicemail gestuurd en wordt uw oproep niet onderbroken.

Schakel ook Herhaalde oproepen in - dus als dezelfde beller opnieuw overgaat, zullen de volgende oproepen het videogesprek niet storen.

U zult zien dat het pictogram in de vorm van een maansikkel in uw statusbalk wordt ingeschakeld.

Let op: vergeet niet om 'Niet storen' uit te schakelen zodra je videogesprek is beëindigd.

Niet storen op een Android-telefoon

Als u een telefoongesprek ontvangt terwijl u deelneemt aan een videogesprek met uw Android-telefoon, kan dit ertoe leiden dat uw microfoon niet meer werkt tijdens het videogesprek. U moet dan de microfoon opnieuw opstarten om weer te kunnen werken. Om dit te voorkomen, kun je 'Niet storen' op je telefoon inschakelen, waardoor alle meldingen en inkomende oproepen worden onderdrukt.
    Deze modus kan geluid dempen, trillingen stoppen en visuele stoornissen blokkeren. Je kunt kiezen wat je blokkeert en wat je toestaat:

Om 'Niet storen' in te schakelen, veegt u omlaag vanaf de bovenkant van uw scherm. Tik vervolgens op Niet storen
    Wijzig uw onderbrekingsinstellingen, maar houd er rekening mee dat de instellingen per telefoon kunnen verschillen :
    • Open de app Instellingen van je telefoon
    • Mogelijk ziet u: Tik op Geluid en trillingen And then Niet storen.
    • Of u ziet 'Niet storen-voorkeuren' als u een oudere Android-versie gebruikt.
    • Zorg ervoor dat u 'Oproepen, berichten en gesprekken' opneemt om oproepen naar de voicemail te sturen.

Let op: vergeet niet om 'Niet storen' uit te schakelen zodra je videogesprek is beëindigd.