Aanbevelingen voor uitrustingslijsten

Aanbevelingen voor apparatuur die nodig is voor videogesprekken

Om deel te nemen aan een videogesprek heeft u een computer of apparaat nodig, zoals een telefoon of tablet, verbonden met internet zoals hier beschreven. Als u een computer gebruikt zonder ingebouwde camera, microfoon of luidsprekers (bijvoorbeeld een desktopcomputer), moet u deze op uw computer aansluiten, meestal via USB. Als u zich in een ruimte met meer dan 3 personen bevindt en u zult allemaal deelnemen aan een gesprek, heeft u mogelijk een camera voor videoconferenties nodig, een microfoon die alle deelnemers kan oppikken, luidsprekers die krachtig genoeg zijn voor iedereen om te horen en een groter scherm.

Onthoud dat als je meer dan één camera/microfoon/luidspreker hebt aangesloten of ingebouwd in je computer, je de gewenste moet selecteren in de systeemvoorkeuren of instellingen van je computer. U kunt dit ook doen vanuit een videogesprek .

Hieronder vindt u een lijst met apparatuur die u nodig heeft. Deze apparatuur is geschikt voor 1 tot 3 personen die rond een computer zitten en deelnemen aan een gesprek. Houd er rekening mee dat de foto's slechts voorbeelden zijn en zijn toegevoegd om u een idee te geven van wat u zoekt:

Camera:
    Als u geen ingebouwde camera voor uw computer heeft, moet u verbinding maken met een externe camera. Er zijn veel webcamera's met autofocus die eenvoudig via USB op uw computer kunnen worden aangesloten - en veel hiervan hebben ook een ingebouwde microfoon. Zorg ervoor dat u er een gebruikt die High Definition (HD) is - 720p of 1080p. De twee hier getoonde logitech-modellen werken goed met videogesprekken.

Logitech onderdeelnr. 960-001063 - Webcam, HD Pro, 1280 x 720p resolutie, 3MP, ingebouwde microfoon
    Logitech HD 1080P Pro Stream Webcam C922
    Microfoon:
    Je hebt een microfoon nodig die op je computer is aangesloten - veel webcamera's hebben een ingebouwde microfoon, dus controleer dit voordat je iets koopt. Je moet redelijk dicht bij de microfoon zijn om duidelijk te horen.
    Sprekers:
    Mogelijk hebt u al luidsprekers aangesloten op uw computer, vooral als u online video's bekijkt. Zo niet, dan kunt u verbinding maken via mini-jack of USB.
    Koptelefoon:
    Een goede headset, of oordopjes, met microfoon is een prima optie. Dit betekent dat u gemakkelijk kunt horen en gehoord kunt worden en dat het gesprek meer privé is.

Voor gebruikssituaties waarbij een apparaat moet worden verplaatst naar verschillende patiënten of cliënten , bijvoorbeeld RACF's en tandartsafspraken waarbij een tolk aanwezig is via Video Call, kunt u overwegen een standaard met wielen te gebruiken:

Je zou een zwanenhals vloerstandaard kunnen overwegen met een tablet die naar behoefte kan worden verplaatst tussen kamers.

Dit voorbeeld toont een iPad gemonteerd op een verplaatsbare standaard.

Als u een videogesprekvergadering bijwoont met een groep anderen in een fysieke vergaderruimte, heeft u mogelijk apparatuur nodig die meer geschikt is voor een groepsomgeving. Houd er rekening mee dat de foto's slechts voorbeelden zijn en zijn toegevoegd om u een idee te geven van wat u zoekt:

Videoconferentiecamera waarmee u verbinding kunt maken tijdens uw videogesprek. U moet deze camera kunnen pannen, kantelen en zoomen om alle mensen in de kamer te laten zien. De camera moet automatisch scherpstellen. PTZ PRO 2 HD 1080p videoconferentiecamera
    Centrale microfoon/speakers die geluid van rond de tafel/kamer kunnen opvangen en iedereen de andere kant duidelijk kunnen horen.
    Logitech ConferenceCAM-eenheden bevatten een camera en luidspreker (microfoon en luidspreker) in één. Deze worden aangesloten via USB en werken goed met videogesprekken. Logitech BCC950 CONFERENTIECAM
    Een groot gebogen scherm biedt voldoende ruimte om Videogesprek in een browser te openen naast de applicatiesoftware van uw kliniek naast elkaar. Dit zal uw telehealth-configuratie verbeteren, waardoor de noodzaak voor dubbele monitoren wordt verminderd.

Een groot scherm waar je een computer op kunt aansluiten. Neem deel aan het videogesprek met uw computer en maak verbinding met het grote scherm zodat mensen in de kamer met u duidelijk kunnen zien.

De Dell 24-monitor voor videoconferenties, model P2418HZM heeft een ingebouwde webcamera

Dell 24-monitor voor videoconferenties

Als u een Telehealth-kamer heeft met speciale apparatuur die is ingesteld voor consulten via videogesprekken, kunt u deze voorgestelde installatiehandleiding volgen: