Problemen oplossen: problemen tijdens een videogesprek

Voor iedereen die problemen heeft tijdens een videogesprek

Als u technische problemen ondervindt tijdens een videogesprek, raadpleeg dan deze poster voor het oplossen van problemen voordat u het hieronder controleert.

Nog steeds problemen? Klik op een tabblad hieronder voor meer diepgaande informatie over het oplossen van problemen en tips met betrekking tot het probleem dat u ondervindt:

Luidsprekers (kan anderen niet horen)

• Als je externe luidsprekers of koptelefoons hebt, zorg er dan voor dat ze goed zijn aangesloten op je computer of mobiele apparaat.
    • Zorg ervoor dat het volume op uw computer of mobiel is ingeschakeld en op een hoorbaar niveau is ingesteld.
    • Vertel de andere persoon dat je ze niet kunt horen en zorg ervoor dat ze niet gedempt zijn. Mogelijk moeten ze hun instellingen voor geluidsinvoer (microfoon) controleren.
    • Probeer een YouTube-video af te spelen om te controleren of uw luidsprekers echt werken.
    • Als u meerdere luidsprekers/headsets op uw apparaat heeft aangesloten, is de juiste geselecteerd? Vanuit een video-oproepscherm kunt u als volgt controleren:

Klik op het instellingenpictogram in een video-oproepscherm om de gewenste spreker te selecteren in de vervolgkeuzelijst Luidspreker selecteren.

Deze wijziging is alleen van invloed op het huidige gesprek.

Desktop computer:

Mobiel voorbeeld (Android en iOS):

Je zou moeten zien dat de standaard is geselecteerd

Als u niet meer in gesprek bent en een Windows-pc (Windows-besturingssysteem) gebruikt, probeert u dit om uw luidsprekerinstellingen (audio-uitgang) te controleren:

Windows 10:

Klik onderaan de taakbalk op het luidsprekerpictogram en controleer je instellingen.

Als u meer dan één luidspreker of headset hebt aangesloten, selecteert u de luidspreker die u als standaard wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst met afspeelapparaten.

Windows 8 en 7:

Klik onderaan de taakbalk op het luidsprekerpictogram en controleer je instellingen.

Als je een Mac gebruikt en niet meer in gesprek bent, probeer dan dit om de instellingen van je luidspreker (audio-uitgang) te controleren:

MacOS:
    Klik op het luidsprekerpictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm en selecteer de gewenste luidspreker uit de beschikbare geluidsuitvoeropties.

Een echo horen?

Microfoons en luidsprekers kunnen, als ze niet goed zijn ingesteld, een echo veroorzaken tijdens uw gesprek. Een echo wordt meestal geproduceerd wanneer de microfoon het geluid van de luidsprekers opvangt.

• Als u externe luidsprekers gebruikt, plaatst u de luidsprekers uit de buurt van de microfoon van uw laptop en probeert u het volume te verlagen.
    • Als u een externe microfoon gebruikt, plaats deze dan verder van uw luidsprekers.
    • Probeer, indien beschikbaar, een headset of hoofdtelefoon te gebruiken in plaats van luidsprekers en microfoons als de bovenstaande suggesties niet werken.

Microfoon (Anderen kunnen me niet horen)

• Voer een testoproep (Precall-test) uit om ervoor te zorgen dat het platform toegang heeft tot uw microfoon.
    • Zorg ervoor dat uw microfoon niet is gedempt in uw videogesprekscherm.
    • Als u een externe microfoon gebruikt, zorg er dan voor dat deze stevig is aangesloten. Probeer de stekker uit het stopcontact te halen en weer aan te sluiten, omdat uw computer hierdoor wordt gedwongen deze te detecteren.
    • Zorg ervoor dat uw microfoon niet is gedempt en het volume goed is ingesteld, vooral als u volumeregeling op uw externe headset heeft.
    • Zorg ervoor dat er geen andere software zoals Skype of een videoconferentieclient op uw apparaat draait en uw microfoon gebruikt. Het is het beste om al deze andere toepassingen volledig te sluiten wanneer u Video-oproep gebruikt.
    • Is de juiste microfoon geselecteerd? Er zijn drie plaatsen waar u uw microfooninstellingen kunt controleren:

1. Vanuit het videogesprek

Klik op het instellingenpictogram en selecteer een andere microfoon bij Microfoon selecteren.

Deze wijziging is alleen van invloed op het huidige gesprek.

2. Instellingen voor browsermicrofoon

Als je niet meer in gesprek bent, kun je je microfooninstellingen bekijken en instellen in je Chrome-browser:

1. Open in een Google Chrome-browser een nieuw tabblad en typ in de adresbalk: chrome://settings/content/microphone. De pagina Microfooninstellingen van Google Chrome wordt geopend.
    U kunt hier controleren of sites zijn geblokkeerd voor het gebruik van uw microfoon en u kunt toestaan voor een bepaalde site.
    2. Selecteer de microfoon die u als standaard wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst.
    Houd er rekening mee dat u ook op het kleine camerapictogram rechtsboven in uw oproepscherm kunt klikken om te zien welke camera en microfoon door de browser worden gebruikt.
    3. Instellingen computermicrofoon

Ga naar de audio-instellingen van je computer waar je de momenteel geselecteerde microfoon kunt controleren en wijzigen als je er meer dan één beschikbaar hebt:

Ga op een Windows-pc naar Zoeken in je taakbalk en typ 'Geluid'. Selecteer de gewenste microfoon in de geluidsinstellingen.
    Ga op een Mac naar Systeemvoorkeuren en klik op Geluid. Klik op Input en controleer of de juiste microfoon is geselecteerd.

Microfoontips:

Als u nog steeds niet duidelijk te horen bent, kan dit komen door extra geluid, zoals ventilatorgeluid van uw computer, achtergrondgeluid in de kamer, feedback van het geluid van uw luidspreker dat wordt opgepikt door uw microfoon, of gewoon te ver weg van de microfoon.

• Zorg ervoor dat uw microfoon niet is gedempt.
    • Als je een externe USB-webcamera hebt, zal de microfoon waarschijnlijk beter zijn dan een ingebouwde en minder ruis van de computer opvangen.
    • Als je een headset met microfoon hebt, levert deze de helderste audio met de minste achtergrondruis.
    • Als u een USB-echo-onderdrukkende gecombineerde microfoon/luidsprekereenheid heeft , zorg er dan voor dat deze is geselecteerd voor gebruik als microfoon en luidspreker.

Camera (kan niet zien)

• Voer een testoproep/precall-test uit om te zien of uw camera toegankelijk is voor het videogespreksplatform.
    • Als u een externe camera hebt aangesloten, bijv. een USB-camera, zorg er dan voor dat deze correct is aangesloten.
    • Zorg ervoor dat uw camera werkt als het een ingebouwde camera is in uw pc/Mac/mobiel apparaat.
    • Hoe doe ik dit?

Als u een Windows-pc gebruikt:

Ga op een Windows-pc naar Zoeken in uw taakbalk en typ 'Camera'. De camera-app wordt geopend en u ziet uw camerabeeld - u kunt van camera wisselen als u er meer dan één beschikbaar heeft. Zorg ervoor dat je jezelf kunt zien.
      Als u een Mac gebruikt:
      Open op een Mac de Photo Booth-applicatie en zorg ervoor dat je jezelf kunt zien.

• Als u een externe camera zoals een USB-camera gebruikt, zorg er dan voor dat deze stevig is aangesloten en door uw computer wordt gedetecteerd. Tip: Koppel de camera los en sluit hem weer aan. Dit dwingt uw computer om het opnieuw te proberen en te detecteren.
    • Zorg ervoor dat er geen andere software zoals Skype of een videoconferentieclient op uw apparaat draait en uw camera gebruikt. Het is het beste om al deze andere toepassingen volledig te sluiten wanneer u Video-oproep gebruikt.
    • Heb je de juiste camera geselecteerd? Als je camera je niet laat zien, maar ergens anders in de kamer, zorg er dan voor dat je de juiste camera hebt geselecteerd vanuit je videogesprekscherm.
    Desktop computer

Klik op het instellingenpictogram linksboven in uw videogesprekscherm om een andere camera te selecteren in de vervolgkeuzelijst Camera selecteren .
    Mobiel apparaat

Klik op Camera wisselen en selecteer de gewenste camera.

Klik hier voor instructies die u moet volgen als uw camera wordt geblokkeerd door de browser voor de Healthdirect Video Call-site.

Als u nog steeds cameraproblemen ondervindt, start u uw browser opnieuw op en start u uw apparaat opnieuw op als het probleem aanhoudt.

Ervaar je flikkeringen van de camera?

Als uw camera flikkert, zorg er dan voor dat er voldoende licht in uw omgeving is en, als het flikkeren aanhoudt, zorg er dan voor dat uw camera werkt met een flikkerreductie van 50 Hz. U kunt ervoor zorgen dat dit het geval is door Camera in uw Windows-balk te typen, zoals hieronder, en ervoor te zorgen dat Flikkerreductie is ingesteld op 50 Hz. Tip: verander naar 60 Hz en verander terug naar 50 Hz om ervoor te zorgen dat deze instelling van kracht wordt.

Windows 10 Voorbeeld:

Videotips:

Als je afbeelding donker is, kan dit zijn omdat er een fel licht achter je is (bijvoorbeeld als je voor een raam zit). Plaats het licht indien mogelijk aan de ene kant, of voor je, achter de eigenlijke cameralocatie. Hierdoor kan de persoon aan de andere kant je beter zien. Tip: Zorg ervoor dat er geen felle lichten of ramen zijn die de camera kan zien. De meeste bevinden zich achter u, maar als uw webcamera een breed gezichtsveld heeft, kan dit ook een lichtbron links of rechts van u bevatten.

Problemen met internetverbinding

Om een succesvol videogesprek te voeren, heb je een internetverbinding nodig die gegevens snel genoeg verzendt en ontvangt, dus de latentie mag niet meer dan 100 milliseconden zijn. Een goede breedbandverbinding is vereist (minimale snelheid is 350 Kbps upstream en downstream voor videogesprekken).

Verbindingsfunctie voor verkeerslicht

U kunt eenvoudig de verbindingssnelheid van uw oproep controleren tijdens een Healthdirect-videogesprek.

• Wanneer u een videogesprek invoert, ziet u rechtsonder in de schermen van de andere deelnemers een gekleurde stip.
    • Deze stoplichtfunctie geeft de kwaliteit van uw internetverbinding met elke aangesloten deelnemer weer.
    • Groen is goed, geel is goed, rood is slecht.
    • Klik op het stoplicht om de werkelijke bandbreedte te zien waarmee u bent verbonden - alles onder de vereiste 350 Kbps omhoog of omlaag leidt tot uitval

Je kunt hier ook een snelheidstest doen : https://www.speedtest.net/

Als u uw mobiele telefoon of tablet gebruikt, moet het mobiele 3G/4G-signaal voldoende zijn voor videogesprekken.

Hieronder vindt u meer technische informatie met betrekking tot uw videogesprekverbinding. Als u gebruik maakt van het internet van uw organisatie (wifi of bekabelde verbinding) is dit nuttige informatie voor uw IT-afdeling.

Melding verbindingsprobleem

• Heb je geprobeerd deel te nemen aan een gesprek en kreeg je het bericht 'Er is een probleem met je verbinding' ?
    • Problemen tijdens een gesprek en het bericht 'Er is een verbindingsprobleem gedetecteerd' ?

Oorzaken

Oplossing

Niet verbonden met internet
    Als uw internetverbinding is weggevallen of om een andere reden niet beschikbaar is, zal Video Call dit detecteren en de melding weergeven.
    In dit geval zal het herstellen van uw verbinding ertoe leiden dat deze fout zichzelf automatisch oplost.
    Als u op reis bent terwijl u Video-oproep gebruikt, kunt u deze fout ervaren wanneer uw mobiele apparaat wisselt tussen zendmasten of wanneer u gebieden betreedt met weinig of geen service (zoals tunnels).
    Wanneer er een uitval optreedt, begint Video Call onmiddellijk uw verbinding te herstellen. Als uw internetverbinding is hersteld, zal Video Call dit opnemen en uw gesprek herstellen.

U kunt ook op de knop Vernieuwen drukken zodra uw internetverbinding is hersteld.

Signaalverbindingswaarschuwing

Heeft u zich aangesloten bij een gesprek en heeft u de waarschuwing 'Signaller Connectivity' gekregen ?

Oorzaken Oplossing

Achter een proxy of firewall

Video Call gebruikt een technologie die bekend staat als WebSockets voor onze gespreksorkestratie. Hoewel het een standaard en veel voorkomende webtechnologie is, bevatten sommige netwerkarchitecturen proxy's en/of firewalls die de noodzakelijke verbindingsupgrades kunnen blokkeren die nodig zijn om WebSockets te laten werken, en resulteren in een onvermogen om verbinding te maken met onze videogesprekinfrastructuur.
    U kunt testen of dit mogelijk een probleem voor u is met https://websocketstest.com/

Als u zich achter een proxy of firewall bevindt die WebSockets beperkt, kan dit de tussenkomst van de beheerder van uw netwerk vereisen om dit in te schakelen.

Neem contact op met uw IT-afdeling of de netwerkregels (als u een ziekenhuis of grote gezondheidsorganisatie bent) als volgt worden nageleefd:

• Protocol: UDP
    • Bestemmingspoort: open 3478
    • Sta STUN/TURN Server-URL toe: vcct.healthdirect.org.au

Een alternatieve oplossing is om een ander netwerk te gebruiken, zoals een 4G-telefoon/mobiele breedbandverbinding om verbinding te maken met uw oproep.

Interferentie van antivirussoftware

Net als in het bovenstaande gedeelte, kan sommige antivirussoftware het tot stand brengen van een WebSockets-verbinding verstoren.

Als u storing ondervindt van uw antivirussoftware, kunt u mogelijk een uitzondering toevoegen voor sites voor videogesprekken (https://*.vcc.healthdirect.org.au) voor uw antivirusprogramma om WebSockets te laten werken.

Als u zich binnen een bedrijfsnetwerk bevindt, heeft u mogelijk de hulp van uw netwerkbeheerder nodig.

Interferentie van een VPN

Als u een door het bedrijf verstrekte laptop of desktopcomputer met VPN-mogelijkheid heeft, kan dit problemen veroorzaken bij het verbinden met healthdirect Video Call. Mogelijk krijgt u de melding 'deze website is niet beschikbaar'.
    Probeer eerst een precall-test uit te voeren terwijl uw VPN is losgekoppeld. Als u geen verbinding kunt maken met de precall-testpagina, zorg er dan voor dat uw IT-team de volgende adressen op de proxyserver op de witte lijst heeft gezet:
    *vcc.healthdirect.org.au*
    *vcc2.healthdirect.org.au*

Voor veel VPN-verbindingen is NAT-uitgang naar UDP-poort 3478 op de relaisserver ( vcct.healthdirect.org.au ) ook vereist.

Andere deelnemer verschijnt nooit in je videogesprek

Wanneer u verbinding probeert te maken met een andere persoon, verschijnen deze nooit of wordt er alleen "wordt verbonden" weergegeven, maar er wordt geen verbinding tot stand gebracht.

Oorzaken Oplossing

Wanneer u verbinding probeert te maken met een andere persoon, verschijnen deze nooit in uw videogesprekvenster.

Analyse: u maakt geen verbinding met de Coviu-signaleringsserver, die de eindpunten met elkaar verbindt via Websockets.

Aanbevolen optie: voer een pre-call-test uit . De resultaten zullen u adviseren over acties die u moet ondernemen om uw netwerkconnectiviteit te optimaliseren.

Voor veel netwerken zorgt het toestaan van NAT-uitgang naar UDP-poort 3478 op de relaisserver ( vcct.healthdirect.org.au ) voor een lage latentie met weinig overhead. Dit zou slechts een kleine wijziging met een laag risico in uw netwerkconfiguratie moeten vereisen.

Ga voor meer informatie naar Media Pathways

Er zijn dingen die u kunt doen om de kwaliteit van uw bestaande verbinding te verbeteren voor beter videobellen:

• Draadloos thuis- of kantoornetwerk - Probeer dichter bij, of in ieder geval in het zicht van het WiFi-basisstation te komen.
    • Mobiele internetverbinding - Probeer te verhuizen naar een gebied met betere ontvangst, u kunt controleren hoeveel streepjes u op uw apparaat heeft.
    • Als je internetverbinding een beperkte snelheid heeft, zorg er dan voor dat niemand anders in je huis dezelfde internetverbinding gebruikt op het moment dat je het videogesprek voert. Doorgaans kan het streamen van video of het downloaden van grote bestanden uw internet verstikken als u aan het multitasken bent. Dit zal de beschikbare bandbreedte voor een videogesprek van goede kwaliteit aanzienlijk verminderen.
    • Zorg ervoor dat er niet meer dan één verbinding met internet tegelijkertijd actief is (bijvoorbeeld een bekabelde en een draadloze verbinding die tegelijkertijd actief is)
    • Zorg ervoor dat u niet alle gegevenstoewijzing van uw internetabonnement voor de maand hebt gebruikt. Dit heeft vaak tot gevolg dat uw internetprovider de snelheid van uw dienst verlaagt nadat u de datalimiet heeft overschreden.
    • Wanneer u uw computer voor het eerst inschakelt nadat u deze een tijdje niet hebt gebruikt, kan deze automatisch updates downloaden, net als bij Android- en iOS-updates. Dit zal de beschikbare bandbreedte verminderen. Wacht tot de updates zijn voltooid of stel de downloads uit tot nadat je je videogesprek hebt gevoerd.

Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing uw problemen niet oplossen, neem dan contact op met uw lokale Telehealth-ondersteuning en zij zullen u helpen en indien nodig verder escaleren.