Bekende problemen en beperkingen

5 september 2022

Bekend probleem/beperking
    Beschrijving
    tijdelijke oplossing
    iOS 15.6-deelnemers kunnen audio verliezen tijdens een gesprek Deelnemers met iOS 15.6 kunnen ongeveer 6 minuten na een gesprek audio van de andere kant kwijtraken. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS (momenteel 15.6.1).
    iPad-deelnemers introduceren na 2 minuten echo aan de andere kant in een gesprek
    Er is een geïntroduceerde iOS 15.4.15.5-audiobug op iPad-modellen die hieronder door Apple worden vermeld. Dit resulteert in een slechte echo 2 minuten in de oproep. Meer informatie:
    https://bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=239285

Enkele van de getroffen apparaten worden hieronder vermeld:
    • iPad 6e generatie (2018)
    • iPad 7e generatie (2019)
    • iPad Pro 10,5-inch (2017)

Gebruik deze iPad-modellen niet en schakel over naar een ander apparaat.
    Sommige gebruikers kunnen problemen ondervinden met valse fouten in de pre-call testresultaten. De pre-call-test geeft enkele valse fouten op de volgende gebieden:
    • Microfoon
    • Internetkwaliteit
    • Kan vastlopen bij netwerktest
    Als gebruikers een van deze problemen ondervinden, kunnen ze controleren of ze de microfoon op hun apparaat hebben toegestaan of dat hun internetsnelheid voldoende is. Ze kunnen ook deelnemen aan een testvideogesprek om te controleren of alles correct werkt in een echt gesprek.
    Audio op sommige iOS-apparaten komt door met een laag volume Op bepaalde iOS-apparaten wordt het volume tegelijkertijd naar meerdere luidsprekers uitgevoerd, waardoor het algehele volumeniveau wordt verlaagd Een volumeschuifregelaar is geïntroduceerd onder de instellingenlade om handmatige volumeregeling mogelijk te maken. Schuif de schuifregelaar naar rechts totdat het volume binnen een hoorbaar bereik is.
    Het wordt ook aanbevolen voor patiënten om een koptelefoon te gebruiken op de getroffen iOS-apparaten
    Kan scherm niet delen op Android-apparaten Android-apparaten kunnen het scherm niet delen - dit is een beperking van Android. U kunt afbeeldingen, pdf-bestanden enz. delen, maar niet een volledig scherm. Deel een afbeelding of pdf in plaats van het selecteren van het volledige scherm delen. U kunt ook een ander apparaat gebruiken.
    iOS-apparaten die 13.6.1 gebruiken, kunnen gesprekken afbreken tijdens het wachten in de wachtruimte. iOS-apparaten die 13.6.1 gebruiken, kunnen problemen hebben waarbij als een wachtende beller het wachtgesprekscherm verlaat om een andere app te gebruiken, dit ertoe kan leiden dat de oproep uit de wachtruimte valt. Als u deze versie van iOS gebruikt, navigeer dan niet weg van het wachtende oproepscherm om de kans dat dit probleem optreedt te minimaliseren. Dit probleem kan ook optreden als het apparaat in de slaapstand gaat, dus het kan ook helpen om uw apparaat in te stellen op nooit slapen.
    Het wijzigen van het unieke domein van uw kliniek kan conflicteren met de korte URL van een andere kliniek. Als u besluit het unieke domein van uw kliniek te wijzigen om uw kliniek-URL korter of gemakkelijker te onthouden te maken, kan dit conflicteren met de korte URL van een andere kliniek als deze uiteindelijk hetzelfde is. Als dit gebeurt, kunnen de patiënten van de andere kliniek in uw wachtruimte terechtkomen. Als dit gebeurt, neem dan zo snel mogelijk contact op met het videogesprekteam , zodat we het probleem kunnen oplossen.
    Een screenshare toevoegen bij gebruik van Safari (iOS-apparaten)

Screenshares toevoegen - Safari op iOS ondersteunt nog niet de onderliggende technologie waarmee screensharing kan plaatsvinden, dus je kunt geen screenshare toevoegen vanuit Safari. Safari-gebruikers kunnen nog steeds screenshares ontvangen.

Het is momenteel niet mogelijk om je scherm te delen op een iPad of iPhone wanneer je Safari gebruikt.
    iOS-apparaten kunnen de audiostream soms niet correct verzenden. Af en toe heeft een iOS-apparaat een videogesprek waarbij de audiostream niet correct wordt verzonden. Dit kan zowel op iPhone- als iPad-apparaten gebeuren. Als dit gebeurt, hoeft u alleen maar de oproep te vernieuwen. Hierdoor wordt de audiostream correct opnieuw geladen
    iOS versie 14.2 audioproblemen aan het begin van een gesprek iPhone- en iPad-gebruikers met iOS-versie 14.2 kunnen aan het begin van het gesprek een krakend geluid horen dat naarmate het gesprek vordert, zou moeten verdwijnen. Dit is een iOS-probleem waarvan Apple op de hoogte is.

Dit probleem wordt opgelost door uw iOS-versie bij te werken naar de nieuwste release.
    Apparaat- en bandbreedte-informatie voor alle deelnemers aan een videogesprek

1. Het kan tot 60 seconden duren om nauwkeurige informatie te verzamelen en dus weer te geven.

2. Bandbreedtestatistieken worden alleen weergegeven wanneer een peer (computer/apparaat van de deelnemer) een actieve verbinding heeft met ten minste één andere peer. Als u bijvoorbeeld één gast in de wacht heeft staan tijdens een gesprek, geeft de bandbreedte 'Geen informatie' weer totdat er weer een actieve verbinding is

3. De bandbreedtemeting is de som van al het bandbreedtegebruik over alle actieve peerverbindingen. Dit betekent dat als je bent verbonden met 2 andere peers, en je verbinding met de ene heeft 250 kbps upstream en de andere 500 kbps upstream, je zou verwachten dat 750 kbps upstream hier wordt weergegeven

4. Omdat de metingen zijn gebaseerd op de actieve peer-verbindingen, vertegenwoordigen de aangegeven getallen niet noodzakelijk de maximale bandbreedtecapaciteit van de netwerkverbinding van een individu, maar eerder het huidige gebruik van de verbinding met elkaar. In een peer-to-peer-omgeving kan iemand met een snelle verbinding slechts zo snel gegevens verzenden als een persoon met een slechte verbinding deze kan ontvangen. Uitzonderingen hierop voor services waarbij gespreksopname is ingeschakeld omdat verbindingen betrekking hebben op de SFU van Coviu en niet rechtstreeks op een andere peer. In dat geval rapporteren de verbindingen over elke peers-verbinding met de SFU, zodat u een snelle verbinding als zodanig ziet en een slechte verbinding op dezelfde manier als slecht wordt weergegeven.

5. De kwaliteitsinstellingen in een gesprek zijn van invloed op de hoeveelheid gebruikte bandbreedte. Als een peer die een snelle verbinding heeft bijvoorbeeld zijn kwaliteitsinstellingen heeft ingesteld op 'Bandbreedte beperkt', zal dit (net als bij de verkeerslichten) hun bandbreedte als slecht rapporteren, omdat het verbindingsgebruik laag zal zijn (ondanks dat ze extra capaciteit). Dit doet me denken dat we ook de kwaliteitsinstelling die door een gebruiker is geselecteerd, ook op dit scherm moeten melden.

Nvt
    Add-ons: optie voor verwijderen De volgende add-ons die de bijbehorende Video Tools inschakelen, zijn ingesteld en kunnen niet worden verwijderd:
    • Een afbeelding of PDF delen
    • Een schermdeling starten
    • Een whiteboard toevoegen
    • Een documentcamera delen
    Deze tools zijn beschikbaar voor alle gebruikers van videogesprekken.
    Nieuwe add-ons zoeken Deze functie is niet ingeschakeld. U kunt momenteel geen nieuwe add-ons of add-ons die u eerder hebt verwijderd, vinden en installeren. Wanneer u op de zoekknop klikt, keert het systeem terug naar uw startscherm. We zijn van plan om in de toekomst add-ons te openen en zullen in een toekomstige release worden opgenomen.
    Screenshare - bepaalde Microsoft-toepassingen

Wanneer een gebruiker bepaalde Microsoft-toepassingen (inclusief Excel en PowerPoint) probeert te delen, verschijnen ze niet voor selectie in het toepassingsvenster of worden ze niet correct gedeeld (dit is een beperking van WebRTC waardoor videogesprekken in realtime kunnen werken).

Wanneer u kiest wat u wilt delen, selecteert u het hele scherm in plaats van de toepassing.
    Vooroproep microfoon op Mac Bij het uitvoeren van een precall-test op Mac kunnen gebruikers geen verbinding maken met een via Bluetooth verbonden microfoon (bijv. headset). U ziet een rode foutmelding met de melding "U heeft geen microfoon die voldoet aan de vereisten voor de oproep". Zorg ervoor dat je headset aan staat en 'wakker' is door op een van de knoppen te drukken. Zorg ervoor dat de microfoon niet is gedempt.
    Let op: hoewel de externe microfoon de precall-test mogelijk niet doorstaat, werkt deze waarschijnlijk wel in een echt videogesprek.

Xiaomi Redmi Note 3 en Oppo A73

Xiaomi Redmi Note 3 en Oppo A73 ondersteunen geen Android/Chrome naar iOS/Safari-videogesprekken
    iOS-apparaten - Het wisselen van camera werkt mogelijk niet automatisch op bepaalde iPads Overschakelen van de camera aan de voorkant naar de camera aan de achterkant, schakelt mogelijk niet automatisch van camera. Druk op de refresh-knop nadat u de camera hebt gewisseld om dit probleem op te lossen.