Mediapaden voor videogesprekken

Een overzicht van de medianetwerkpaden die worden gebruikt door Video Call - voor IT-personeel

Video-oproep zal proberen het beste netwerkpad te gebruiken dat het kan vinden.

In de volgende tabel staan de netwerkpaden waarnaar wordt gezocht, in volgorde van voorkeur:

Netwerkpad STUN/Relay serverpoort

1: Directe peer-to-peer UDP, met STUN-serverondersteunde NAT-traversal

Elk eindpunt zal zijn externe internetadres ontdekken met behulp van de meegeleverde STUN-server. Dit adres wordt aan het andere eindpunt verstrekt en gebruikt om de verbinding tot stand te brengen via Network Address Translation.

Media stroomt over willekeurig geselecteerde poorten over een groot aantal UDP-poorten 49152 - 65535.

3478 (UDP)

2: Via video-oproeprelay-server, via UDP-gerouteerd uitgaand verkeer

Als er geen verbinding tot stand kan worden gebracht met behulp van de bovenstaande directe peer-to-peer, dan zal de geconfigureerde TURN-server UDP-poort 3478 worden geprobeerd om een relais tot stand te brengen naar het externe eindpunt. Dit relaisadres wordt aan het andere eindpunt verstrekt en gebruikt om de verbinding via het relais tot stand te brengen, terug via de verbinding van het lokale eindpunt met de TURN-server.

Media stroomt naar UDP-poort 3478 op de TURN-server.

3478 (UDP)

3: Via video-oproeprelay-server, met behulp van door TCP gerouteerd uitgaand verkeer

Als er geen verbinding kan worden gemaakt via UDP met de TURN-server, wordt de verbinding met de TURN-server tot stand gebracht via TCP 443 en niet via UDP 3478.

Media stroomt naar buiten naar TCP-poort 443 op de TURN-server.

3478 (TCP)

4: Via video-oproeprelay-server, met behulp van TCP-tunneling via een lokale webproxyserver

Als er geen gerouteerde verbinding via NAT tot stand kan worden gebracht met de TURN-server, wordt geprobeerd een getunnelde verbinding met TCP-poort 443 te maken via de door de browser geconfigureerde webproxyserver.

Media stroomt naar buiten via de webproxy, naar TCP-poort 443 op de TURN-server.

443 (TCP)

5a, 5b: via video-oproep relay-server, met behulp van Secure TCP

Zoals voor 3 of 4 hierboven, maar met een TLS TCP-verbinding met de TURN-server.

443 (TCP/TLS)

Zie Relay-servers voor videogesprekken voor meer informatie.

Relay-serveradres video-oproep: vcct.healthdirect.org.au

Het bereiken van de beste kwaliteit verbinding

1. Voor de meeste netwerkpaden zal de onderhandeling waarschijnlijk resulteren in een geldige mediaverbinding.

• Directe peer-to-peer via UDP biedt de beste verbinding , maar zal vaak niet beschikbaar zijn op institutionele netwerken vanwege de beveiligingsbeperkingen van hun netwerkbeleid.
    • Een veilige getunnelde TCP-verbinding is de minst gewenste optie voor mediaoverdracht, maar wordt hoogstwaarschijnlijk ondersteund zonder wijzigingen in de netwerkbeveiliging.

Aanbevolen optie: voor veel netwerken zorgt het toestaan van NAT-uitgang naar UDP-poort 3478 op de relayserver (netwerkpad 2, hierboven) voor een lage latentie met weinig overhead. Dit zou slechts een kleine wijziging met een laag risico in uw netwerkconfiguratie moeten vereisen.

2. Bekijk de onderstaande opties om ervoor te zorgen dat video-oproepverkeer prioriteit krijgt als realtime communicatie:

• Als uw router in staat is om prioriteit te geven aan verkeer met een DSCP-veldwaarde van 34 (ook bekend als Assured Forwarding 41 of AF41), kunt u dit dan configureren. Al het realtime WebRTC-verkeer wordt op deze manier gemarkeerd en dit zal de kwaliteit van videogesprekken en andere videoconferentieoplossingen verbeteren.
    • Als uw router niet in staat is tot de bovenstaande functionaliteit, kunt u QoS instellen om prioriteit te geven aan UDP-pakketten in het poortbereik van 5000-40000 en dit zal helpen bij het prioriteren van videopakketten en het verminderen van eventuele vertraging. WebRTC gebruikt het RTP-protocol om mediastreams te leveren en RTP gebruikt over het algemeen UDP 5000-40000. Hierdoor kan prioriteit worden gegeven aan sommige pakketten die dit niet nodig hebben, maar de meerderheid zal RTP-pakketten zijn. Door QoS op deze manier in te stellen, zorgt u ervoor dat videostreams zo min mogelijk onderbrekingen en jitter hebben.