Netwerkbasis voor videogesprekken

Wie - IT-ondersteuningspersoneel

Het video-oproepsysteem is ontworpen om in zoveel mogelijk verschillende bedrijfs-/institutionele netwerken te werken, met weinig tot geen speciale netwerkconfiguratie.

Poorttoegang

De desktop- of laptopcomputer van elke gebruiker van een videogesprek moet toegang hebben tot internet via beveiligde poort 443 . Deze poort wordt gebruikt voor beveiligde webbrowsercommunicatie en is dezelfde toegangsvereiste als voor andere beveiligde internetwebsites.

Signaaltoegang

De real-time signalering op de achtergrond van de Video Call Management Console maakt in eerste instantie gebruik van beveiligde Websockets en lange polling wanneer Websockets niet door een proxy- of firewall-instelling kunnen komen. Long-polling houdt webverbindingen maximaal 3 minuten open, zodat berichten naar de gebruikerskant kunnen worden verzonden zodra ze zich voordoen.

Relay-servers voor videogesprekken

Relay-servers voor videogesprekken - technisch gezien hebben Traversal Using Relays rond NAT (TURN) -servers verschillende belangrijke functies:

• Geef een algemeen, bekend internetadres op waarmee webbrowsers verbinding kunnen maken als ze geen geldige peer-to-peer-verbinding tot stand kunnen brengen
    • Fungeren als een protocolconverter van TCP naar UDP, mocht een webbrowser geen netwerkuitgang via UDP kunnen verkrijgen
    • Fungeren als een eindpunt voor een webproxy-tunnelingverbinding, mocht een webbrowser niet in staat zijn om naar de relayserver op de vereiste UDP- of TCP-poort te routeren.

Het relay-proces kan de versleutelde mediagegevens niet inspecteren; het stuurt de gegevens alleen door naar het onderhandelde eindpunt.

Is latentie een probleem met relaisservers voor videogesprekken?

Relay-servers worden in verschillende regio's ingezet en de dichtstbijzijnde deelnemers worden automatisch gebruikt. Er kan een variabele latentie optreden, afhankelijk van de locatie van de gespreksdeelnemers ten opzichte van de relayserver die voor dat gesprek wordt gebruikt.

Netwerkgereedheid

De Precall-test controleert de verschillende netwerk- en apparaatinstellingen die worden gebruikt bij het plaatsen van een oproep.

Dit bevat:

• De instellingen van uw lokale apparaat controleren, zoals uw camera, microfoon, browser en luidsprekers
    • Verbinding testen met al onze oproepservers
    • Statistieken verzamelen met betrekking tot uw netwerkconnectiviteit en kwaliteit
    • Na afronding van de tests worden de resultaten geanalyseerd en krijgt u aanbevelingen en advies voor het oplossen van mogelijke problemen.