Problemen met pre-call-testcamera's oplossen

Wie heeft deze informatie nodig: Alle gebruikers die cameraproblemen ondervinden tijdens een pre-call-test

Wanneer gebruikers van videogesprekken een pre-call-test uitvoeren , voert het systeem een korte reeks tests uit om te controleren of uw apparaat een succesvolle videoconsultatie kan uitvoeren. Zie hieronder voor informatie en advies als u wordt gewaarschuwd voor cameraproblemen.

• Als u een externe camera gebruikt, bijvoorbeeld een USB-camera die niet in uw computer is ingebouwd, controleer dan of deze correct is aangesloten. U kunt proberen de camera los te koppelen en opnieuw aan te sluiten, aangezien dit uw computer of apparaat ertoe kan dwingen deze te herkennen.
    • Zorg ervoor dat er geen andere software zoals Skype of een videoconferentieclient op uw apparaat draait en uw camera gebruikt. Het is het beste om al deze andere toepassingen af te sluiten wanneer u Video-oproep gebruikt.

Zorg ervoor dat uw camera werkt als deze is ingebouwd in uw Windows-pc/Mac/mobiel apparaat:

Een Windows-pc gebruiken

Ga op een Windows-pc naar Zoeken in uw taakbalk en typ 'Camera'.
    De camera-app wordt geopend en u ziet uw camerabeeld - u kunt van camera wisselen als u er meer dan één beschikbaar heeft.
    Zorg ervoor dat je jezelf kunt zien.

Een Mac gebruiken

Open op een Mac de Photo Booth-applicatie en zorg ervoor dat je jezelf kunt zien.

Een mobiel apparaat gebruiken

Open je camera-app en zorg ervoor dat je een foto kunt maken. Je kunt je camera aan de voorkant (de camera waarmee je 'selfies' maakt) gebruiken om ervoor te zorgen dat je jezelf kunt zien.

Sta je camera toe voor websites en zorg ervoor dat deze niet wordt geblokkeerd in je browserinstellingen. Klik hieronder op de juiste browser:

Google Chrome

Google Chrome op een desktop- of laptopcomputer

Wanneer u in een Chrome -browser bent, kunt u eenvoudig op het camerasymbool rechts in de URL-balk klikken wanneer u een videogesprek start om de camera en microfoon opnieuw te activeren als ze van de site zijn geblokkeerd.

Klik op "Altijd toestaan...", klik op de knop "Gereed" en laad de pagina opnieuw.

Je kunt ook naar de Chrome-instellingen gaan en de camera- of microfooninstelling wijzigen voor de site die je gebruikt:

1. Open in Google Chrome een nieuw tabblad.

2. Je kunt naar het instellingenpictogram rechtsboven in de browser gaan (3 verticale stippen) of een nieuw tabblad en in de adresbalk openen, en als het je camera is die moet worden toegestaan, voer je chrome://settings/content/camera in

3. De pagina Camera -instellingen van Chrome wordt geopend.
      Selecteer de camera die u als standaard wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst als u er meer dan één heeft en zorg ervoor dat https://vcc.healthdirect.org.au is toegestaan. Als het onder 'Blokkeren' staat, verwijder het dan uit dat gedeelte door op het prullenbakpictogram te klikken.

4. Sluit het tabblad en start uw gesprek.

Let op: als het uw microfoon is die u moet toestaan , volgt u de bovenstaande stappen, maar gaat u naar de microfooninstellingen in plaats van naar de camera: chrome://settings/content/microphone

Google Chrome op mobiele Android-apparaten

In Google Chrome op een mobiel Android-apparaat kun je op het kleine menu rechts van de URL-balk klikken (de drie stippen) en naar Instellingen gaan.

Klik op ' Site-instellingen ' - en kies vervolgens camera of microfoon (afhankelijk van de toegang die moet worden verkregen). Als u het Healthdirect-webadres in het geblokkeerde gedeelte vindt, klikt u erop en klikt u vervolgens op het camera- en/of microfoonsymbool en selecteert u ' toegang toestaan' .

Microsoft Edge

Een Windows-computer gebruiken

Navigeer in Edge naar de site voor videogesprekken (ofwel: vcc.healthdirect.org.au voor clinici of de Start Video Call-pagina voor patiënten (via de link die door uw kliniek is verstrekt).
    Klik op het slotpictogram naast het webadres in de adresbalk en klik op de optie Sitemachtigingen
    Selecteer Camera en selecteer vervolgens Toestaan in de vervolgkeuzelijst met machtigingen.

Een MacOS-computer gebruiken

Ga naar Instellingen en selecteer Privacy en beveiliging.
    Selecteer het tabblad Privacy
    Selecteer Microfoon (of camera, afhankelijk van uw pre-call testresultaten) en zorg ervoor dat Microsoft Edge is aangevinkt.
    U krijgt dit bericht te zien. Om de door u verleende toegang toe te staan, sluit u Microsoft Edge af en opent u het opnieuw om uw videogesprek te starten.

Apple Safari op iOS-apparaten

Op een iOS-apparaat (iPhone of iPad) wordt de cameratoegang geregeld vanuit de app 'Instellingen' van het apparaat. Open 'Instellingen', zoek 'Safari' en scrol omlaag om 'Instellingen voor websites' te vinden.

Klik op Toestaan voor zowel microfoon- als cameratoegang.

Mozilla Firefox

Klik in een Firefox -browser op een desktop of laptop op de "i" (informatie)-knop in de URL-balk en activeer daar de camera en/of microfoon opnieuw.

Klik op het kruisje "Tijdelijk geblokkeerd" om camera- of microfoontoegang opnieuw toe te staan en laad de pagina opnieuw.
    U kunt de camerarechten ook wijzigen in de Firefox-instellingen .
    • Klik in de menubalk boven aan het scherm op Firefox en selecteer Voorkeuren .
    • Selecteer Privacy en beveiliging in het linkermenu.
    • Scrol omlaag naar het gedeelte Machtigingen .
    • Selecteer de knop Instellingen voor de optie Microfoon.
      Firefox geeft de websites weer met de huidige opgeslagen machtiging Toestaan of Blokkeren. Wijzig de toestemming in Toestaan .