Stap 4: Een videogesprek voeren

Het is tijd voor uw eerste Videogesprek-consult

Het is heel eenvoudig om een healthdirect Video Call consult te voeren.

Patiënten/cliënten

Om een Video Call consult te starten, klikt een patiënt/cliënt op de link die is verstrekt door de gezondheidsdienst. Een formulier vraagt om hun naam en alle andere informatie die door de gezondheidsdienst wordt gevraagd. De patiënt/cliënt komt dan aan in de wachtruimte van de kliniek en wacht in de eigen videokamer. Ze zullen alle berichten van de kliniek zien (geconfigureerd in 'Configureren>Wachtruimte') en muziek horen – ze kunnen het soort muziek dat ze horen naar eigen smaak aanpassen. Bekijk deze korte video die de patiëntreis laat zien bij het starten van een videogesprek om hun afspraak via videogesprek bij te wonen.

Zorgverleners

Wanneer de zorgverlener klaar is, logt hij in op Video Call en ziet hij het dashboard van de wachtruimte van zijn kliniek. Ze kunnen hun wachtende patiënt zien en naast de naam van de patiënt op de knop 'Deelnemen' klikken. De zorgverlener gebruikt geen 'Vergaderruimte' of 'Gebruikerskamer' voor gezondheidsconsulten - ze sluiten zich gewoon aan bij het telefoontje van hun patiënt vanuit de wachtruimte. (Vergaderruimtes en gebruikersruimten worden gebruikt voor vergaderingen met andere gezondheidswerkers of andere gasten, ze zijn niet ontworpen om te worden gebruikt voor een videoconsult met een patiënt.)

Zie stapsgewijze instructies voor het deelnemen aan een videogesprek .

Tijdens het videoconsult wil de zorgverlener misschien een aantal dingen doen die ze tijdens een persoonlijk consult doen, zoals de testresultaten van de patiënt laten zien, een diagram tekenen, de naam geven van een geneesmiddel dat ze nodig hebben een andere zorgverlener vragen of zelfs vragen om deel te nemen aan de consultatie. Al deze dingen kunnen ook gedaan worden tijdens een videoconsult met behulp van verschillende apps & tools.

Zie stapsgewijze instructies voor het gebruik van de apps en tools die beschikbaar zijn in healthdirect Video Call.

Informatie voor gezondheidswerkers

We hebben enkele korte handleidingen die u kunt downloaden en/of afdrukken voor uw huisartsen, waaronder:

Teamleden van de kliniek kunnen deze video bekijken om te zien hoe gemakkelijk het is om healthdirect Video Call te gebruiken.

Waarschuwingen wachtruimte

Elk teamlid kan zijn eigen wachtruimtewaarschuwingen instellen. Dit gebeurt vanuit de wachtruimte in het rechter paneel (dit gaat niet via 'Configureren').

Wachtruimtewaarschuwingen kunnen worden verzonden via sms, e-mail of desktopmeldingen. Wachtruimtewaarschuwingen worden verzonden voor alle wachtende patiënten in de kliniek, die mogelijk een aantal zorgverleners als teamleden hebben, dus het kan zijn dat ze niet allemaal uw patiënten zijn. Gebruik uw gebruikelijke boekingspraktijken om te zien wie uw volgende patiënt of klant is.

Probleemoplossen

Als er problemen zijn tijdens een videogesprek, zal onze gids voor probleemoplossing de meeste van uw zorgen beantwoorden. Als de gids voor probleemoplossing u niet helpt, zijn er andere vormen van ondersteuning .

Het Video Call Resource Center waar u zich nu bevindt, bevat veel stapsgewijze instructies, video's en downloads. Blader gerust door deze bronnen of gebruik de zoekfunctie om te vinden wat u zoekt.