Problemen oplossen: problemen met oproepen met lage bandbreedte

Welke platformrol voor videogesprekken heb ik nodig: Alle gebruikers van videogesprekken

Vereisten voor internetverbinding

Om een succesvol videogesprek te voeren, heb je een internetverbinding nodig die snel genoeg gegevens verzendt en ontvangt. Een goede breedbandverbinding is vereist (minimale snelheid is 350 Kbps upstream en downstream voor videogesprekken) en de latentie mag niet meer dan 100 milliseconden zijn. Als u een mobiele telefoon of tablet gebruikt, moet het mobiele 3G/4G-signaal voldoende zijn voor videogesprekken. Houd er rekening mee dat als u een satelliet- of NBN Sky Muster-verbinding gebruikt, u mogelijk problemen ondervindt met lage bandbreedte.

Er zijn verschillende manieren om te zien hoeveel bandbreedte een gebruiker heeft in een videogesprek. U kunt de functie Verkeerslichtverbinding gebruiken vanuit het oproepvenster of u kunt het vervolgkeuzescherm met deelnemersinformatie in het dashboard gebruiken om de bandbreedte-informatie te bekijken (zie hieronder voor details).

U kunt de snelheid van uw internetverbinding ook buiten een videogesprek controleren door hier een snelheidstest uit te voeren : https://www.speedtest.net/

Klik op de GO-knop om uw test te doen en als u klaar bent, ziet u uw resultaten

Verbindingsfunctie voor verkeerslicht

U kunt eenvoudig de verbindingssnelheid van uw oproep controleren terwijl u in een healthdirect-videogesprek bent:
    • Wanneer u een videogesprek invoert, ziet u rechtsonder in de schermen van de andere deelnemers een gekleurde stip.
    • Deze stoplichtfunctie geeft de kwaliteit van uw internetverbinding met elke aangesloten deelnemer weer.
    • Groen is goed, geel is ok, rood geeft aan dat de bandbreedte lager is dan aanbevolen en uitval kan optreden.

Klik op het stoplicht om de werkelijke bandbreedte te zien waarmee u bent verbonden - alles onder de vereiste 350 Kbps omhoog of omlaag leidt tot uitval

Deelnemerinformatiescherm - bevat informatie over de gespreksbandbreedte

Ga naar uw Dashboard-pagina en klik op Deelnemers in uw gesprek om informatie over alle deelnemers te bekijken, waaronder:
    • camera
    • microfoon
    • browser, en
    • bandbreedte informatie
    Opmerking: het kan tot 60 seconden duren om nauwkeurige informatie over de bandbreedte-informatie te verzamelen en dus weer te geven.

Hoe u uw instellingen voor videokwaliteit kunt wijzigen

Als u regelmatig problemen ondervindt met een lage bandbreedte met uw deelnemers, kunt u de kwaliteitsinstellingen voor videogesprekken wijzigen. U kunt dit doen vanuit een individueel gesprek of u kunt dit ook instellen voor alle oproepen in uw Wachtruimte.

Videokwaliteit wijzigen binnen het gesprek:

Klik tijdens een videogesprek op Instellingen en ga naar de optie Videokwaliteit selecteren.
    Opmerking: als u de opties voor videokwaliteit niet ziet, gebruikt u mogelijk een browser (zoals Safari of oudere versies van Chrome/Firefox) die deze functie niet ondersteunt.
    Met deze opties is het mogelijk om de kwaliteit van de video die u naar andere deelnemers aan het gesprek verzendt, te wijzigen, wat kan zorgen voor verbeteringen in uw algehele gesprekskwaliteit. Als u bijvoorbeeld overschakelt naar een video-instelling van lage kwaliteit, kan dit resulteren in verbeterde audio in slechte netwerkomstandigheden.

De instellingen hebben het volgende gedrag:

Aangepaste
    Dit is de standaardinstelling en zal ertoe leiden dat Video-oproep automatisch de instellingen voor de videokwaliteit aanpast, afhankelijk van de beschikbare netwerkomstandigheden. Dit zou onder de meeste omstandigheden goed moeten werken en u hoeft alleen naar een andere instelling te gaan als u problemen ondervindt met de videokwaliteit.

Van hoge kwaliteit
    In de hoge kwaliteitsmodus probeert Video Call video te verzenden met 30 frames per seconde (FPS) met een minimale resolutie van 640x480 en een ideale doelresolutie van 960x720 (hoewel hoger mogelijk is). Deze instelling vereist een geschatte bandbreedtecapaciteit van 2 Mbps per verbinding. Selecteer deze kwaliteit als je weet dat je voldoende bandbreedte hebt en je oproepscherm er niet zo goed uitziet als zou moeten.

Dit is afhankelijk van een aantal factoren:

1. Uw camera kan video met een hogere resolutie vastleggen,
    2. Als u Safari gebruikt, heeft de verzonden video een maximale resolutie van 640x480 vanwege browserbeperkingen.

Standaard Kwaliteit
    In standaardkwaliteit probeert Video Call video te verzenden met 30 frames per seconde (FPS) met een minimale resolutie van 480x360 en een doel- en maximale resolutie van 640x480. Deze instelling vereist een geschatte bandbreedtecapaciteit van 1 Mbps per verbinding.

Lage kwaliteit
    Lage kwaliteit begint de videokwaliteit op te offeren in een poging videogesprekken mogelijk te maken waar de bandbreedte in gevaar komt. Deze voorinstelling probeert video te verzenden met 30 frames per seconde (FPS) met een minimale resolutie van 160x120 en met een doel- en maximale resolutie van 320x240. Deze instelling vereist een geschatte bandbreedtecapaciteit van 256 Kbps per verbinding. U kunt deze optie selecteren als u tijdens uw gesprek problemen ondervindt met de videokwaliteit.

Bandbreedte beperkt
    In de modus met beperkte bandbreedte is de kans groot dat u onder de aanbevolen minimale netwerkvereisten voor een videogesprek werkt.

In een poging om een succesvol gesprek tot stand te brengen en vast te houden, zal deze instelling de videokwaliteit en soepelheid verder opofferen om prioriteit te geven aan audio.

In deze instelling (voor niet-Safari-gebruikers) wordt geprobeerd video te verzenden met 20 frames per seconde (FPS), met een maximale doelresolutie van 160x120, zonder minimale resolutie.

Als u Safari gebruikt, wordt de video vanwege het onvermogen om videoresoluties onder 320x240 te ondersteunen, verzonden met 15 frames per seconde (FPS), met een doelresolutie van 320x240.

Opmerking: momenteel wordt alleen uitgaande video (video die u naar anderen verzendt) beïnvloed door de instellingen voor videokwaliteit. Inkomende video wordt niet beïnvloed, maar is nog steeds onderhevig aan de ingebouwde kwaliteitsaanpassingsmechanismen van Video Call.

Configureer uw instellingen voor gesprekskwaliteit voor uw kliniek als standaard voor alle oproepen

Let op: deze instelling is van toepassing op elk gesprek in de kliniek, maar de instellingen voor de videokwaliteit kunnen op elk moment binnen een individueel gesprek worden gewijzigd, als de omstandigheden dit toelaten of vereisen. Klik hier voor meer informatie.

Klik op de pagina Wachtruimte van uw kliniek op Configureren .
    Klik op Oproepkwaliteit en selecteer de gewenste voorinstelling voor videokwaliteit (zie hierboven voor het gedrag van elke instelling).

Videobestanden delen op verbindingen met lage bandbreedte

Mogelijk moet u een videobestand delen met andere deelnemers aan uw gesprek. Opgenomen video's kunnen erg groot zijn en het verzenden of uploaden naar internet kan een tijdrovend proces zijn. Om grote videobestanden te delen, vooral bij lage bandbreedte, moet het videobestand worden gecomprimeerd. Dit geldt met name als u een apparaat zoals een telefoon of iPad gebruikt om deel te nemen aan een videogesprek. Compressie maakt uw bestandsgrootte kleiner, maar kan de videokwaliteit beïnvloeden, dus controleer uw video nadat u deze hebt gecomprimeerd. Selecteer hieronder uw apparaat voor meer informatie over hoe u uw video's indien nodig kunt comprimeren.

Videocompressie op iOS-apparaten

Hier zijn een paar voorbeelden van gratis iPhone/iPad-apps voor het comprimeren van video's:

Video comprimeren – Video's verkleinen

Met de app kun je het formaat van een of meer video's tegelijkertijd wijzigen en de resolutie van de uitgevoerde video kiezen. Hierdoor wordt het bestand gecomprimeerd, zodat het kleiner is en gemakkelijker te delen en te uploaden is.

• Download de app Video Compress – Shrink Vid uit de AppStore.
    • Start de app en klik op het pictogram + om de video te importeren die u wilt comprimeren.
    • Verleen de app toestemming om toegang te krijgen tot de Foto's-app en navigeer naar de map waar de video('s) die je wilt comprimeren zijn opgeslagen.
    • Tik na het selecteren van de video('s) op de knop Voorinstelling kiezen en selecteer een van de beschikbare voorinstellingen. Pas de bitrate aan (hoe hoger de bitrate, hoe groter het bestand) en bekijk een voorbeeld van hoe de video's eruitzien voor en na compressie.
    • Tik op de knop Doorgaan en selecteer het doelalbum om de gecomprimeerde video('s) op te slaan.

Video Compressor-krimpvideo's:

• Selecteer een video die u wilt comprimeren door erop te tikken.
    • Kies een vooraf ingestelde resolutie om uw videoclip naar te comprimeren.
    • Jij kan verander de Bitrate (Kbps of Mbps per seconde) voordat u op de Compressie- knop tikt.
    • Nadat het videocompressieproces is voltooid, kunt u de gecomprimeerde video's ordenen.

Videocompressie op Android-apparaten

Videocompressie

• Download de Video Compress- app uit de Google Play Store en installeer.
    • Open de app en kies de video die je wilt comprimeren.
    • Klik op 'Video comprimeren'