Problemen oplossen: problemen geïdentificeerd in een pre-call-test

Wie heeft deze informatie nodig: Alle bellers die problemen ondervinden tijdens een testoproep

Wanneer gebruikers van videogesprekken een pre-call-test uitvoeren , voert het systeem een korte reeks tests uit om te controleren of uw apparaat een succesvolle videoconsultatie kan uitvoeren.

Mocht u op de hoogte worden gesteld van problemen in de pre-call testresultaten, klik dan op het relevante gedeelte hieronder voor hulp:

Webbrowser

Zorg ervoor dat u een recente versie van een van de volgende webbrowsers gebruikt:

Google Chrome (Windows, Android, MacOS, iOS v14.3+ )

Apple Safari (MacOS, iOS)

Firefox (Windows, Android, iOS v14.3+ )

Microsoft Edge (Windows MacOS, iOS v14.3+, Android)

Welke browser gebruik ik nu?

Hoe weet ik of ik de nieuwste browserversie heb?

Controleer welke browserversie u gebruikt: https://www.whatismybrowser.com

Deze website toont de naam en versie van de webbrowser die u momenteel gebruikt en laat u weten of deze up-to-date is.

Cameratest

Zie hieronder voor informatie en advies als u wordt gewaarschuwd voor cameraproblemen.

• Als u een externe camera gebruikt, bijvoorbeeld een USB-camera die niet in uw computer is ingebouwd, controleer dan of deze correct is aangesloten. U kunt proberen de camera los te koppelen en opnieuw aan te sluiten, aangezien dit uw computer of apparaat ertoe kan dwingen deze te herkennen.
    • Zorg ervoor dat er geen andere software zoals Skype of een videoconferentieclient op uw apparaat draait en uw camera gebruikt. Het is het beste om al deze andere toepassingen af te sluiten wanneer u Video-oproep gebruikt.

Zorg ervoor dat uw camera werkt als deze is ingebouwd in uw Windows-pc/Mac/mobiel apparaat:

Een Windows-pc gebruiken

Ga op een Windows-pc naar Zoeken in uw taakbalk en typ 'Camera'. De camera-app wordt geopend en u ziet uw camerabeeld - u kunt van camera wisselen als u er meer dan één beschikbaar heeft. Zorg ervoor dat je jezelf kunt zien.

Een Mac gebruiken

Open op een Mac de Photo Booth-applicatie en zorg ervoor dat je jezelf kunt zien.

Een mobiel apparaat gebruiken

Open je camera-app en zorg ervoor dat je een foto kunt maken. Je kunt je camera aan de voorkant (de camera waarmee je 'selfies' maakt) gebruiken om ervoor te zorgen dat je jezelf kunt zien.

Je kunt ook je camera selecteren en ervoor zorgen dat deze niet wordt geblokkeerd voor onze website via de instellingen van je Chrome-browser:

Een Windows-pc gebruiken

1. Open een nieuw tabblad in een Google Chrome-browser.

Voer in de adresbalk chrome://settings/content/camera . in

De pagina Camera-instellingen van Google Chrome wordt geopend.

2. Selecteer de camera die u als standaard wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst als u er meer dan één heeft en zorg ervoor dat https://vcc.healthdirect.org.au is toegestaan. Als het onder 'Blokkeren' staat, verwijder het dan uit dat gedeelte door op het prullenbakpictogram te klikken.

Een Mac gebruiken

1. Klik in een Google Chrome-browser op instellingen en ga naar Site-instellingen onder Privacy en beveiliging.

U kunt ook 'Site-instellingen' in de zoekbalk typen om ernaartoe te navigeren.
    2. Open de site-instellingen en klik op Camera.

3. Selecteer de camera die u als standaard wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst als u er meer dan één heeft en zorg ervoor dat https://vcc.healthdirect.org.au is toegestaan. Als het onder 'Blokkeren' staat, verwijder het dan uit dat gedeelte door op het prullenbakpictogram te klikken.

Een iOS-apparaat gebruiken (iPhone en iPad)

Op een iOS (iPhone of iPad) wordt de cameratoegang geregeld vanuit de app 'Instellingen' van het apparaat. Als u Safari gebruikt, opent u 'Instellingen', zoekt u 'Safari' en scrolt u omlaag naar 'Instelling voor websites'.

Klik op Toestaan voor zowel camera- als microfoontoegang en gebruik Safari voor uw videogesprek.

Een Android-apparaat gebruiken

In Google Chrome op een mobiel Android-apparaat kun je op het kleine menu rechts van de URL-balk klikken (de drie stippen) en naar Instellingen gaan.

Klik op "Site-instellingen" - en kies vervolgens Microfoon. Zorg ervoor dat de microfoon is toegestaan - u kunt 'Eerst vragen' selecteren. Als u de URL van de wachtruimte van Healthdirect in het geblokkeerde gedeelte vindt, klikt u erop en verwijdert u het uit dat gedeelte.

Microfoontest

Zie hieronder voor informatie en advies als u wordt gewaarschuwd voor microfoonproblemen.

• Als u een externe microfoon gebruikt, bijvoorbeeld een USB-microfoon, controleer dan of deze correct is aangesloten. U kunt proberen de microfoon los te koppelen en opnieuw aan te sluiten, omdat dit uw computer of apparaat ertoe kan dwingen deze te herkennen.
    • Zorg ervoor dat het volume van je microfoon goed is ingesteld, vooral als je volumeregeling op je externe headset hebt.
    • Zorg ervoor dat er geen andere software zoals Skype of een videoconferentieclient op uw apparaat is geopend en uw microfoon gebruikt. Het is het beste om alle andere toepassingen die toegang hebben tot uw microfoon en camera te sluiten wanneer u Video-oproep gebruikt.
    • Als u een USB-echo-onderdrukkende gecombineerde microfoon/luidsprekereenheid heeft, zorg er dan voor dat deze is geselecteerd voor gebruik als microfoon en luidspreker.

Ga naar je Geluidsinstellingen om te controleren of je de juiste ingang (microfoon) hebt geselecteerd:

Een Windows-pc gebruiken

Ga naar Zoeken in je taakbalk en typ Geluid in. Navigeer naar de instellingen voor geluidsinvoer.

Selecteer de gewenste microfoon als u er meer dan één beschikbaar heeft.

Een Mac gebruiken

Ga naar Systeemvoorkeuren, klik op Geluid en controleer het apparaat dat is geselecteerd onder Invoer. Wijzig indien nodig.

• U kunt ook uw microfoon selecteren en ervoor zorgen dat deze is toegestaan via uw browserinstellingen:

Een Windows-pc gebruiken

1. Open een nieuw tabblad in een Google Chrome-browser.

Voer in de adresbalk chrome://settings/content/microphone in.

De pagina Microfooninstellingen van Google Chrome wordt geopend.

3. Selecteer de microfoon die u als standaard wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst.

Een Mac gebruiken

1. Klik in een Google Chrome-browser op instellingen en ga naar Site-instellingen onder Privacy en beveiliging.

U kunt ook 'Site-instellingen' in de zoekbalk typen om ernaartoe te navigeren.

2. Open de site-instellingen en klik op Microfoon

3. Selecteer de microfoon die u wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst.

Een iOS-apparaat gebruiken (iPhone en iPad)

Op een iOS (iPhone of iPad) wordt de cameratoegang geregeld vanuit de app 'Instellingen' van het apparaat. Als u Safari gebruikt, opent u 'Instellingen', zoekt u 'Safari' en scrolt u omlaag naar 'Instelling voor websites'.

Klik op Toestaan voor zowel camera- als microfoontoegang en gebruik Safari voor

Een Android-apparaat gebruiken

In Google Chrome op een mobiel Android-apparaat kun je op het kleine menu rechts van de URL-balk klikken (de drie stippen) en naar Instellingen gaan.

Klik op "Site-instellingen" - en kies vervolgens Microfoon. Zorg ervoor dat de microfoon is toegestaan - u kunt 'Eerst vragen' selecteren. Als u de URL van de wachtruimte van Healthdirect in het geblokkeerde gedeelte vindt, klikt u erop en verwijdert u het uit dat gedeelte.

Verbindingstest

Video Call is ontworpen om in zoveel mogelijk verschillende bedrijfs- of institutionele netwerken te werken, met weinig tot geen speciale netwerkconfiguratie.

Het apparaat van elke gebruiker van de Video Call Management Console moet toegang hebben tot internet via beveiligde poort 443 . Dit is dezelfde toegangsvereiste als voor andere beveiligde internetwebsites.

Om Video Call te optimaliseren, moet netwerktoegang worden toegestaan naar vcct.healthdirect.org.au via poort 3478 met behulp van het UDP-protocol . Het TCP-protocol zal vaak werken, maar kan problemen veroorzaken, dus vraag uw IT-afdeling of webmaster UDP toe te staan met behulp van de informatie in de onderstaande tabel.
    Let op: als UDP of TCP is aangevinkt, heeft u toegang tot videogesprekken (u hebt niet beide nodig).

Een goede breedbandverbinding is vereist - de minimumsnelheid is 350 Kbps upstream en downstream voor videogesprekken.

Test hier je snelheid: https://www.speedtest.net/

Als u uw mobiele telefoon of tablet gebruikt, moet een goed 3G/4G mobiel signaal voldoende zijn voor videogesprekken.

Als u verbindingsproblemen of fouten in de precall-test ondervindt, zijn er een paar dingen die u kunt controleren:

Achter een proxy of firewall

Video Call gebruikt een technologie die bekend staat als WebSockets voor onze gespreksorkestratie. Hoewel het een standaard en veel voorkomende webtechnologie is, bevatten sommige netwerkarchitecturen proxy's en/of firewalls die de noodzakelijke verbindingsupgrades kunnen blokkeren die nodig zijn om WebSockets te laten werken, en resulteren in een onvermogen om verbinding te maken met onze videogesprekinfrastructuur.
    U kunt testen of dit mogelijk een probleem voor u is met https://websocketstest.com/

U probeert mogelijk een videogesprek te voeren vanuit een grote gezondheids-/bedrijfsorganisatie of ziekenhuisnetwerk.

Neem contact op met uw IT-afdeling of de netwerkregels worden gehandhaafd zoals hieronder:

• Protocol: UDP
    • Bestemmingspoort: open 3478
    • Sta STUN/TURN Server-URL toe: vcct.healthdirect.org.au

Een alternatieve oplossing is om een ander netwerk te gebruiken, zoals een 4G-telefoon/mobiele breedbandverbinding om verbinding te maken met uw oproep.

Interferentie van antivirussoftware

Net als in het bovenstaande gedeelte, kan sommige antivirussoftware het tot stand brengen van een WebSockets-verbinding verstoren.

Als u storing ondervindt van uw antivirussoftware, kunt u mogelijk een uitzondering toevoegen voor sites voor videogesprekken (https://*.vcc.healthdirect.org.au) voor uw antivirusprogramma om WebSockets te laten werken.

Als u zich binnen een bedrijfsnetwerk bevindt, heeft u mogelijk de hulp van uw netwerkbeheerder nodig.

Interferentie van een VPN

Als u een door het bedrijf verstrekte laptop of desktopcomputer met VPN-mogelijkheid heeft, kan dit problemen veroorzaken bij het verbinden met healthdirect Video Call. Mogelijk krijgt u de melding 'deze website is niet beschikbaar'.

Probeer eerst een precall-test uit te voeren terwijl uw VPN is losgekoppeld. Als u geen verbinding kunt maken met de precall-testpagina, zorg er dan voor dat uw IT-team de volgende adressen op de proxyserver op de witte lijst heeft gezet:
    *vcc.healthdirect.org.au*
    *vcc2.healthdirect.org.au*

Voor veel VPN-verbindingen is NAT-uitgang naar UDP-poort 3478 op de relaisserver ( vcct.healthdirect.org.au ) ook vereist.
    Reflexieve problemen met kandidaten
    Reflexieve kandidaten worden verkregen wanneer de computer zich achter NAT (Network Address Translation) bevindt en een openbaar op internet gericht IP-adres verkrijgt door verzoeken naar de STUN/TURN-server te sturen.
    In dit voorbeeld kan de gebruiker geen verbinding maken met reflexieve kandidaat, maar kan hij verbinding maken met behulp van relaiskandidaat en zowel TCP als UDP zijn ingeschakeld, zodat ze kunnen deelnemen aan een videogesprek.
    Let op: Zolang er ten minste één verbindingsmethode beschikbaar is, moet u een videogesprek kunnen voltooien. Als alle drie de verbindingsopties zijn geblokkeerd, neem dan contact op met uw lokale IT-ondersteuning.

Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing uw problemen niet oplossen, neem dan contact op met uw lokale Telehealth-ondersteuning en zij zullen u helpen en indien nodig verder escaleren.