Apps en tools voor videogesprekken - inclusief Share Screen

Welke platformrol voor videogesprekken heb ik nodig: teamlid, teambeheerder, organisatiebeheerder

Wat kunt u doen met apps en tools voor videogesprekken?

U kunt uw scherm delen, documenten en afbeeldingen delen en annoteren, samenwerken op een gedeeld whiteboard, gedeelde bestanden downloaden en meerdere camera's delen tijdens consulten met behulp van Video Call Apps & Tools.

Sommige video-oproep-apps en -hulpmiddelen zijn beschikbaar voor gebruik met uw video-oproep-account, terwijl andere zich in een klinische proeffase bevinden.

De videotools die deel uitmaken van het platformpakket en niet kunnen worden verwijderd, zijn:

• Een afbeelding of PDF delen
    • Een schermdeling starten
    • Een whiteboard toevoegen
    • Een documentcamera delen

Toegang tot de lade Apps en tools

De lade Apps en Tools kan worden geopend door rechtsonder in het belscherm op Apps en Tools te klikken

Als u op Apps & Tools klikt, wordt het paneel 'Beschikbare tools' rechts van het oproepvenster geopend. Sommige apps kunnen worden aangevraagd en zijn configureerbaar, dus uw lijst kan er iets anders uitzien dan deze afbeelding.

Houd er rekening mee dat:
    Volgens de tekst bovenaan het paneel blijven gedeelde apps en tools niet behouden na het einde van het gesprek. U kunt alles wat u in het dossier van de patiënt wilt bewaren, downloaden of er een snapshot van maken.
    Je kunt het vakje 'Maak tools alleen-lezen voor gasten' aanvinken als je niet wilt dat andere deelnemers gedeelde tools downloaden.

Apps & Tools gebruiken tijdens een videogesprek

Als u op Tools klikt, wordt rechts een paneel geopend met alle beschikbare tools om schermen, afbeeldingen en documenten te delen en samen te werken tijdens een videogesprek. Hier zijn de Apps & Tools die standaard zijn ingeschakeld wanneer u uw kliniek instelt, en uitleg over het gebruik ervan:

Een afbeelding of PDF delen

Een afbeelding delen op een computer

Klik op Een afbeelding of PDF delen om op uw computer of apparaat te navigeren naar een afbeelding of PDF die u in het gesprek wilt delen. Het wordt gedeeld met de andere deelnemers aan een videogesprek en kan worden gedownload via de Resource Toolbar bovenaan de gedeelde bron.

De Bronwerkbalk (hieronder in meer detail uitgelegd) zal een downloadoptie bevatten bij het delen van een bron die kan worden gedownload (bijvoorbeeld een bestand). U kunt PDF- en afbeeldingsbestanden opslaan met of zonder annotaties die tijdens het consult zijn gemaakt.

Bewaar pdf-document van 1 pagina
    Bewaar pdf-document met meerdere pagina's
    Bij het delen van een PDF-bestand  met meerdere pagina's kunt u door het document bladeren met behulp van de pijlen met paginanummers in de rechterbovenhoek van de Resource Toolbar, en annoteren op de vereiste pagina's. In dit voorbeeld is de sectie Social Media ter referentie geschetst tijdens de consultatie.
    Deelnemers kunnen op de downloadknop klikken en als ze de annotaties bij het bestand willen opslaan, kunnen ze de optie Save this document with annotations selecteren, waarmee alle pagina's met eventuele toegevoegde annotaties worden gedownload.

Let op: vergeet niet om, indien nodig, gedeelde bronnen te downloaden voordat het gesprek wordt beëindigd, aangezien alle informatie aan het einde van het gesprek wordt gewist.

Een realtime camerabeeld delen op een smartphone of tablet

Klik op het menu Apps & Tools (plusteken) rechtsboven in het videogesprekscherm op uw mobiele apparaat.
    Klik op Een afbeelding of PDF delen in de weergegeven opties.

U krijgt opties om een actie te kiezen,
    en je kunt kiezen uit je fotobibliotheek, een foto maken om te delen in het gesprek of een bestand kiezen.

Selecteer Foto maken om een stilstaand beeld met hoge resolutie vast te leggen en te delen.
    Maak een foto zoals u gewoonlijk zou doen met de camera op uw apparaat.
    Klik vervolgens op Gebruik foto. Bevestig dat de afbeelding onmiddellijk in het gesprek wordt gedeeld en door alle deelnemers wordt bekeken.
    Om terug te keren naar het belscherm, klikt u op de twee pijlen rechtsonder in het scherm.

Houd er rekening mee dat er na het consult geen digitale voetafdruk meer is op Video Call en dat de gemaakte afbeelding niet wordt opgeslagen.

Een schermdeling starten

Klik op Start een schermdeling om een scherm vanaf uw computer te delen met andere deelnemers aan het gesprek. Je hebt 3 opties bij het gebruik van deze tool:
    • Je hele scherm: als je er meer dan één hebt, kies dan het scherm dat je wilt delen
    • Toepassingsvenster: Navigeer naar een geopend toepassingsvenster. Let op: U kunt Microsoft-toepassingen op deze manier niet delen - maak ze volledig scherm en selecteer vervolgens Volledig scherm.
    • Chrome-tabblad - deel een geopend tabblad bij gebruik van de Chrome-browser
    Let op: u kunt een scherm delen met Safari 14+ op een iOS-apparaat, maar de functionaliteit is beperkter - u kunt het scherm dat u gebruikt delen, maar de andere opties zoals het toepassingsvenster en het tabblad Safari zijn dat niet - dit is een beperking van Apple .

Android-apparaten kunnen het scherm niet delen - dit is een beperking van Android. U kunt afbeeldingen, pdf-bestanden enz. delen, maar niet een volledig scherm.
    Wanneer u op 'Delen' klikt, wordt uw geselecteerde optie gedeeld in het videogesprek. Alle deelnemers kunnen aantekeningen maken op het gedeelde scherm met behulp van de Resource Toolbar - u en andere deelnemers kunnen ook een momentopname maken met behulp van het camerapictogram.
    Let op: vergeet niet om een momentopname te maken (indien nodig) voordat het gesprek wordt beëindigd, aangezien alle informatie aan het einde van het gesprek wordt gewist.
    Een video delen met audio met Screen Share
    Je kunt een video met audio delen vanaf een Chrome-tabblad (bijvoorbeeld een YouTube-video) of vanaf je bureaublad door je hele scherm te delen. Voordat je op Delen klikt, klik je op het aankruisvakje Audio linksonder om het delen van audio van je computer mogelijk te maken.
    Let op: audio delen is alleen mogelijk wanneer de persoon die deelt Chrome of Microsoft Edge gebruikt.
    Nadat u hebt gedeeld, moet u op het microfoonpictogram in de bronwerkbalk boven uw gedeelde video klikken om deelnemers de audio van uw computer te laten horen.
    Als dit pictogram rood is, deelt u de audio van uw computer niet.

Screenshare: belangrijke informatie voor gebruikers van MacOS X Catalina en Big Sur

Apple heeft met de release van OS Catalina nieuwe beveiligingsfuncties geïntroduceerd en deze zijn ook van toepassing op Big Sur. Als u macOS Catalina - versie 10.15 of hoger - of een andere versie van Big Sur gebruikt, moet u Google Chrome of Firefox toegang verlenen tot de nieuwe toestemming voor schermopname om uw scherm tijdens een gesprek te kunnen delen.

Scherm delen inschakelen voor uw browser:

1) Open Systeemvoorkeuren door op het Apple-pictogram linksboven in uw scherm te klikken en Systeemvoorkeuren te selecteren.

2) Klik op het pictogram Beveiliging en privacy .

3) Scroll aan de linkerkant naar beneden en klik op Schermopname .

4) Klik op het selectievakje naast de browser die u gebruikt - Chrome of Firefox zou in de lijst moeten staan. Let op, het kan zijn dat u linksonder moet klikken om te vergrendelen om het vakje aan te vinken.

5) Klik op Nu afsluiten als daarom wordt gevraagd . De wijziging wordt niet van kracht en u kunt uw scherm niet delen totdat u uw browser afsluit en opnieuw start.

Een whiteboard toevoegen

Klik op Een whiteboard toevoegen om een gedeeld whiteboard aan uw gesprek toe te voegen. Alle deelnemers kunnen gedeelde aantekeningen op het whiteboard zien en maken en de downloadknop is beschikbaar voor alle deelnemers in de Resource Toolbar.
    Let op: vergeet niet om het geannoteerde whiteboard te downloaden (indien nodig) voordat het gesprek eindigt, aangezien alle informatie aan het einde van het gesprek wordt gewist.

Update naar kleuren en formaten van whiteboardpennen

Met genoegen kondigen we vanaf december 2021 de release aan van een breder scala aan lettertypekleuren, -groottes en stickers waaruit u kunt kiezen wanneer u aantekeningen maakt op een gedeeld whiteboard.

Een documentcamera delen

Klik op Een documentcamera delen als je een camera hebt die wijst naar een document dat je wilt delen, je kunt het selecteren en delen met andere deelnemers aan het videogesprek. Documentcamera's hebben doorgaans een lage framesnelheid en een hoge resolutie en kunnen daarom het beste worden gebruikt voor stilstaande documenten en afbeeldingen. Deze tool maakt annotaties en snapshot-functionaliteiten mogelijk.
    Let op: vergeet niet om een momentopname te maken voordat het gesprek wordt beëindigd, aangezien alle informatie aan het einde van het gesprek wordt gewist.
    Verwijderen

Een bestand delen

Om een bestand naar een andere deelnemer over te dragen, selecteert u Een bestand delen en navigeert u naar het gewenste bestand. Er verschijnt een downloadknop waarop uw patiënt/cliënt kan klikken en het bestand kan downloaden.
    Deze functie wordt ingeschakeld via de File Transfer Add-on in de sectie Add-ons configureren van het dashboard van de wachtruimte.
    Als een deelnemer probeert een uitvoerbaar bestand met u te delen, verschijnt er een waarschuwing in het dialoogvenster voor het delen van bestanden. Uitvoerbare bestanden bevatten een reeks instructies die uw computer of apparaat interpreteert en uitvoert wanneer u dat bestand opent. Dit is de reden waarom ze potentieel schadelijk kunnen zijn. Het zou zeer ongebruikelijk zijn dat iemand dit type bestand met u zou moeten delen tijdens hun consultatie.

Vraag een camera aan

U kunt desgewenst een andere camera aanvragen bij een deelnemer aan het gesprek. Bijvoorbeeld een patiënt en een clinicus op de ene locatie die een andere specialist bellen via een videogesprek. De specialist kan een scopecamera aanvragen waarvan hij of zij weet dat deze beschikbaar is. Deze tool maakt annotaties en snapshot-functionaliteiten mogelijk.
    Let op: vergeet niet om eventuele snapshots te maken die nodig zijn voordat het gesprek wordt beëindigd, aangezien alle informatie aan het einde van het gesprek wordt gewist.
    Verwijderen

Voeg een video toe

Als u op 'Een video toevoegen' klikt, kunt u video's die op uw apparaat beschikbaar zijn, uploaden naar uw gesprek en deze samen met andere deelnemers bekijken. De app synchroniseert de video voor iedereen in het gesprek.
    Verwijderen

YouTube-videospeler

Klik op YouTube-speler om een YouTube-video in uw gesprek in te sluiten en alle deelnemers kunnen dit zien en horen.

Met de YouTube Video Player- app kunnen gebruikers een YouTube-video delen zonder een browsertabblad te hoeven delen. Het enige wat je nodig hebt is de YouTube-link. Let op, dit is specifiek voor YouTube-video's en is niet ontworpen om te werken met links van andere videostreamingservices.

Als je vooruitspoelt of naar een ander gedeelte van de video gaat, wordt dit voor alle deelnemers bijgewerkt. De link die je gebruikt moet een YouTube-link zijn.

Verwijderen

Een rasterweergave toevoegen (2 of 3 panelen)

U kunt meer dan één tool tegelijk delen met behulp van de rasterweergave. Voordat u het hulpmiddel voor rasterweergave selecteert, moet u ten minste twee actieve hulpmiddelen beschikbaar hebben (of drie voor de optie met 3 panelen).

Zodra u op rasterweergave klikt - 2 panelen , wordt de interface geopend en kunt u voor elk paneel een momenteel beschikbare tool selecteren. Nadat ze zijn geselecteerd, zien alle deelnemers beide tools gedeeld in het gesprek. U kunt op de pijl links van de gedeelde rasterweergave klikken om de bellerschermen te minimaliseren en de gedeelde tools te maximaliseren. U kunt de Resource Tool Bar gebruiken om in te zoomen op een scherm en aantekeningen te maken.

Rasterweergave - 3 vensters werken op dezelfde manier, maar u kunt 3 beschikbare tools tegelijkertijd delen (onthoud dat u ten minste 3 actieve tools nodig hebt om deze optie te gebruiken).

De apps en tools beheren in het menu Actieve tools

Als je bronnen aan je videogesprek toevoegt, zijn ze beschikbaar en worden ze beheerd via het pictogram Actieve apps en tools. Dit pictogram verschijnt alleen als u ten minste één beschikbare app/tool actief heeft. Het cijfer 1 in dit voorbeeld geeft aan dat er momenteel 1 app of tool beschikbaar is.
    Klik op het pictogram om te zien welke apps/tools je momenteel beschikbaar hebt - onthoud dat je slechts één app tegelijk kunt delen (tenzij je de rasterweergave gebruikt) en je kunt ertussen klikken om te delen met je gespreksdeelnemer(s). Deze afbeelding toont twee beschikbare tools waartussen indien nodig kan worden geschakeld.
    Om een tool te verwijderen zodat deze niet langer beschikbaar is om te delen, klik je op het prullenbakpictogram rechts van de tool.
    U wordt gevraagd om te bevestigen dat u deze app/tool wilt verwijderen.
    Verwijderen

De Resource Toolbar gebruiken tijdens een gesprek

De Resource Toolbar is zichtbaar tijdens het gebruik van tools die annotatie, zoom, roteren, volledig scherm, downloaden, snapshot en diverse andere functies ondersteunen. Wanneer u een tool deelt, toont de Resource Toolbar de beschikbare opties voor die tool. In de voorbeelden aan de rechterkant heeft de ene werkbalk een downloadknop en de andere een snapshot-knop - dit hangt af van de videotool die wordt gedeeld zoals hierboven beschreven voor elke tool. De downloadknop is een add-on in de configuratiesectie die standaard wordt geleverd - deze kan desgewenst worden verwijderd.

Met behulp van de Resource Toolbar kunt u de volgende pictogrammen gebruiken:

• Richten en verplaatsen
    • Stickers - vinkje aan (als je hierop klikt, krijg je een reeks stempels/stickers te zien)
    • Potlood
    • markeerstift
    • A – typ tekstfunctie
    • Gom
    • ongedaan maken
    • X – alle annotaties wissen
    • Pictogrammen voor in- en uitzoomen
    • Draaien
    • Pictogram Volledig scherm wisselen
    • Downloaden
    • Camera - maak een momentopname

Waarom kan ik sommige van de hierboven beschreven apps of tools niet zien in een videogesprek?

Mogelijk ziet u niet alle hierboven beschreven apps of tools, omdat sommige mogelijk zijn verwijderd door uw organisatie- en teambeheerders. Raadpleeg Nieuwe add-ons configureren en verwijderen voor informatie over het configureren en verwijderen van hulpprogramma's. Houd er rekening mee dat als u apps of tools uit de sectie Add-ons verwijdert, u contact moet opnemen met het Healthdirect Video Call-team om ze weer toe te voegen aan uw kliniek.