Wachtruimtes en vergaderruimtes: wat is het verschil?

Hoe gebruik je een wachtruimte of een vergaderruimte?

In de wachtruimte wacht een patiënt of cliënt tot hun zorgverlener zich bij hen aansluit voor een videoconsult. Elke patiënt of cliënt heeft zijn eigen privéruimte - ze kunnen niet zien wie er nog meer in de wachtruimte is.

Een vergaderruimte is een virtuele ruimte waar gezondheidswerkers en/of bestuurders elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen communiceren.

Entiteit
    Wachtruimte
    Vergaderzaal
    Definitie De privé virtuele ruimte waar een patiënt wacht op een consult om te beginnen met hun gezondheidsprofessional.
    Een virtuele videokamer die gezondheidswerkers gebruiken om elkaar te ontmoeten of met elkaar te communiceren.
    Structuur Elke kliniek heeft één wachtruimte. Elke kliniek kan meerdere vergaderruimten hebben.
    Hoe het werkt Wanneer een patiënt een wachtruimte betreedt, wordt er automatisch een virtuele ruimte voor die patiënt gecreëerd en verdwijnt deze wanneer het consult is voltooid.
    Meerdere patiënten kunnen tegelijkertijd dezelfde wachtruimte betreden, maar zullen elkaar niet kunnen zien omdat er voor elke patiënt een veilige en besloten ruimte wordt gecreëerd.
    Een vergaderruimte is statisch (altijd beschikbaar voor gebruik) en moet worden gecreëerd voordat deze kan worden gebruikt.
    Houd er rekening mee dat een persoon aan wie de link naar de vergaderruimte is verstrekt, de vergaderruimte kan betreden terwijl een andere vergadering aan de gang is.
    Wie gebruikt het? Patiënten worden vergezeld door hun dienstverlener via het dashboard van de wachtruimte. Gezondheidspersoneel
    Patiënten mogen geen toegang krijgen tot vergaderruimtes
    Rechten Patiënten hebben geen account of inloggegevens nodig om toegang te krijgen tot de wachtruimte.

Gezondheidspersoneel moet een teamlid van de kliniek zijn (en hun eigen aanmelding voor videogesprek hebben) om een vergaderruimte te gebruiken of andere mensen kunnen een gastlink naar de kamer worden gestuurd

Toegang Patiënten gaan via een knop op de website van de gezondheidsdienst of een weblink (URL) naar de wachtruimte van de kliniek Gezondheidspersoneel moet zijn aangemeld om toegang te krijgen tot de vergaderruimten van de kliniek.
    Aantal deelnemers Tot en met 6
    afhankelijk van bandbreedte en connectiviteit
    Tot en met 6
    afhankelijk van bandbreedte en connectiviteit
    Voorbeelden van gebruik

Een patiënt wacht in de wachtruimte op een consult met hun zorgverlener.

Zorgmedewerkers gebruiken een vergaderruimte voor een casusconferentie met een multidisciplinair team.

Opmerking: een gebruikersruimte is een privé-permanente videoruimte die door één enkele zorgverlener kan worden gebruikt. Een gebruikersruimte wordt aangemaakt door een beheerder en het gebruik is beperkt tot de zorgverlener waartoe de gebruikersruimte behoort. Voor consulten met patiënten raden wij gebruikerskamers niet aan, omdat deze kamers niet over de extra functies in de wachtruimte beschikken.