Schakel webbrowsers in en uit om uw wachtwoorden op te slaan

Hoe u uw webbrowser in- en uitschakelt om wachtwoorden op te slaan wanneer u zich aanmeldt bij websites

Internetbrowsers hebben de mogelijkheid om uw persoonlijke gegevens en wachtwoorden veilig op te slaan, zodat ze automatisch kunnen worden ingevuld. houders van een healthdirect-videogesprekaccount kunnen deze functie gebruiken om eenvoudig in te loggen en patiënten kunnen deze functie gebruiken om de patiëntinvoervelden automatisch in te vullen met details van hun eerdere afspraken. Deze functie is standaard ingeschakeld in de meeste van onze ondersteunde browsers, dus de opgeslagen informatie en wachtwoorden moeten regelmatig worden bijgewerkt om te voorkomen dat verouderde, onjuiste informatie wordt gebruikt. Controleer deze pagina om er zeker van te zijn dat u een ondersteunde browser voor videogesprekken gebruikt.

Aanmeldingsgegevens opslaan

Browsers bieden aan om uw gebruikersnaam en wachtwoord voor webtoepassingen op te slaan wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt. Als u wilt dat de browser deze informatie opslaat, klikt u op Opslaan wanneer u de prompt ziet.

Aanmeldingsgegevens bijwerken

Telkens wanneer u het wachtwoord voor een webapplicatie wijzigt nadat het wachtwoord is opgeslagen, biedt de browser aan om het opgeslagen wachtwoord bij te werken. Als u de optie voor automatisch aanvullen wilt blijven gebruiken, klikt u op Bijwerken .

Houd er rekening mee dat:

• Als u het wachtwoord niet bijwerkt, blijft de browser het oude wachtwoord gebruiken en kunt u zich mogelijk niet aanmelden met automatisch invullen.
    • Als u het wachtwoord op een ander apparaat/browser hebt gewijzigd, werkt de aanmelding voor automatisch aanvullen niet omdat het vorige wachtwoord nog steeds wordt onthouden. U moet eerst handmatig inloggen en dan zal de browser aanbieden om het wachtwoord op te slaan.

Overige informatie opslaan

Browsers kunnen ook adressen en telefoonnummers opslaan. Wanneer u in gesprek bent en een telefoon belt als extra deelnemer, kunnen de telefoonnummers worden gekozen uit de vervolgkeuzelijst als ze eerder zijn gekozen. Dit vermindert handmatige invoerfouten en maakt het gemakkelijker voor gebruikers.

Voor browserspecifieke instructies met betrekking tot het in- en uitschakelen van de autosave-optie, klikt u op de browser die u gebruikt in de onderstaande lijst:

Google Chrome

Elke keer dat u uw inloggegevens invoert, vraagt Google Chrome u deze op te slaan. De volgende keer dat u deze website opent, vult uw browser automatisch de opgeslagen wachtwoordgegevens in. Als u bent aangemeld bij Chrome met uw Google-account, kunt u uw wachtwoorden gebruiken op verschillende apparaten, zoals pc's en Android-apparaten. Het opslaan van uw wachtwoorden is standaard ingeschakeld, maar u kunt deze optie uitschakelen.

Voer de volgende stappen uit om het opslaan van wachtwoorden in Google Chrome in of uit te schakelen :

1. Start de Google Chrome-browser.
    2. Klik op de menuknop met drie stippen in de rechterbovenhoek van Chrome.
    3. Klik op Instellingen.
    4. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Automatisch aanvullen' en klik op 'Wachtwoorden'
    5. Klik op de schakelaar voor "Aanbieden om wachtwoorden op te slaan" om in of uit te schakelen
    6. U kunt ook uw opgeslagen wachtwoorden bekijken en beheren - de wachtwoorden die u niet wilt bewaren verwijderen door op de 3 stippen naast het oogsymbool te klikken.

Safari

Op een Mac-computer (iMac, MacBookPro enz.):

Voer de volgende stappen uit om het opslaan van wachtwoorden in Safari in of uit te schakelen op uw Mac :

1. Klik op Safari - Voorkeuren.
    2. Klik op het tabblad "AutoFill" bovenaan het venster en schakel "Gebruikersnamen en wachtwoorden" uit.
    3. U kunt zien welke gebruikersnamen en wachtwoorden Safari al onthoudt door op de knop "Bewerken" rechts van "Gebruikersnamen en wachtwoorden" te klikken of door op het pictogram "Wachtwoorden" bovenaan het voorkeurenvenster van Safari te klikken. U kunt desgewenst opgeslagen wachtwoorden uit deze lijst verwijderen.

Op een iOS-apparaat (iPhone/iPad)

1. Ga naar de Instellingen-app op je apparaat
    2. Ga in Instellingen naar Safari en vervolgens naar Automatisch aanvullen.
    3. Schakel de optie "Namen en wachtwoorden" uit
    4. Controleer de wachtwoorden die Safari al onthoudt door naar Instellingen - Safari - Wachtwoorden te gaan. U kunt ze desgewenst verwijderen.

Microsoft Edge

Voer de volgende stappen uit om het opslaan van wachtwoorden in Microsoft Edge in of uit te schakelen :

1. Klik in Windows 10 op Menu - Instellingen
    2. Scrol omlaag naar de onderkant van het deelvenster Instellingen en klik op de knop 'Geavanceerde instellingen bekijken'
    3. Scrol omlaag naar het gedeelte 'Privacy en services' en stel 'Aanbieding om wachtwoorden op te slaan' in op 'Uit'
    4. U kunt op de link "Mijn opgeslagen wachtwoorden beheren" klikken om te zien welke wachtwoorden Edge al kent en deze desgewenst te verwijderen.

Mozilla Firefox

Voer de volgende stappen uit om het opslaan van wachtwoorden in Mozilla Firefox in/uit te schakelen :

1. Klik op Menu en selecteer Opties
    2. Klik op het tabblad "Beveiliging" aan de linkerkant van de optiepagina en verwijder het vinkje bij "Aanmeldingen voor sites onthouden"
    3. U kunt op de knop "Opgeslagen aanmeldingen" klikken om te zien welke wachtwoorden Firefox al heeft opgeslagen en deze desgewenst uit Firefox verwijderen.